Mήπως αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας είναι βαριά, θαμπά και άτονα ακόμη και αμέσως μετά το λούσιμο; Αν ναι, τότε το πιθανότερο είναι να κάνετε κάτι λάθος στον τρόπο που λούζεστε.

Βέβαια, μπορεί να ευθύνεται το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε, αν δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σας, αλλά ακόμη και ο τρόπος που λούζεστε. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουν όλες οι μάρκες σαμπουάν για όλα τα μαλλιά, ακόμη κι αν επιλέξετε το είδος που θεωρητικά ταιριάζει στον τύπο τους. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, θα πρέπει να δοκιμάσετε σαμπουάν από διάφορες εταιρίες για τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στα δικά σας. Αυτό οφείλεται στην παρόμοια μεν, διαφορετική δε σύστασή του.

Κάτι που επίσης παίζει ρόλο στο καλό λούσιμο είναι η ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Το να λούζεστε με πολύ περισσότερη ή πολύ λιγότερη ποσότητα προϊόντος από αυτή που πραγματικά χρειάζεστε, είτε επιβαρύνει είτε δεν επαρκεί για την περιποίησή τους.

Ακόμη και το πόσα προϊόντα χρησιμοποιείτε στη ρουτίνα του λουσίματός σας παίζει ρόλο για το αν στο τέλος τα μαλλιά σας είναι ανάλαφρα, λαμπερά, με όγκο και κίνηση. Αν δηλαδή χρησιμοποιείτε σαμπουάν, μαλακτική κρέμα, μάσκα και προϊόντα leave-in, ίσως αυτός ο συνδυασμός να αποδεικνύεται υπερβολικά βαρύς και αντί να ευεργετήσει τα μαλλιά σας, στο τέλος να τα κάνει πιο άτονα.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ακολουθείτε τυφλά όποια πληροφορία διαβάζετε ή ακούτε, αλλά να προσωποποιείτε τη διαδικασία δοκιμάζοντας τι πραγματικά έχουν ανάγκη τα δικά σας μαλλιά. Και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να απομακρύνετε όλα αυτά τα προϊόντα από το κεφάλι σας κάθε φορά που λούζεστε.

Τι είναι η τεχνική double shampooing

Αν λοιπόν έχετε παρατηρήσει πως το να προσθέτετε πολλά προϊόντα στα μαλλιά σας όχι μόνο δεν τα θεραπεύει αλλά τα επιβαρύνει, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι είτε να μειώσετε την ποσότητά τους, είτε να τα καθαρίζετε από την υπερβολική συσσώρευση συστατικών με την τεχνική του double shampooing.

Με τον όρο double shampooing εννοούμε το διπλό λούσιμο: Αν λούζετε δυο φορές τα μαλλιά σας, κάνετε δηλαδή αυτό που λέμε «δυο χέρια» λούσιμο (όπως συμβαίνει στα κομμωτήρια), απαλλάσσετε τα μαλλιά σας από το περιττό βάρος πριν από τη χρήση άλλων θεραπειών.

Με το πρώτο λούσιμο αφαιρείτε τη συσσώρευση προϊόντων, όπως τα προϊόντα styling που έχετε χρησιμοποιήσει και μπορεί να περιλαμβάνουν, τζελ, λακ ή και κάποια άλλη κρέμα, π.χ. για την προστασία τους από τη θερμότητα ή ένα προϊόν για να τονίσει τις μπούκλες σας. Το δεύτερο λούσιμο καθαρίζει σε βάθος τόσο την τρίχα όσο και τις ρίζες, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού, απομακρύνει ρύπους, ξηροδερμία ή λιπαρότητα και θρέφει τα μαλλιά.

Για κάθε λούσιμο ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικό σαμπουάν. Στο πρώτο χέρι, καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα σαμπουάν με καθαριστική δράση που έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί το PH. Για το δεύτερο λούσιμο, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν εξατομικευμένο στις ανάγκες των δικών σας μαλλιών. Αν έχετε λιπαρά, ξηρά, βαμμένα ή μαλλιά χωρίς όγκο, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία του λουσίματός σας με αυτό το οποίο θα δράσει σαφώς καλύτερα, αν η τρίχα είναι έτοιμη και ανοιχτή να απορροφήσει τα συστατικά του.

Η πρότασή μας

Aν ψάχνετε τον απόλυτο συνδυασμό δυο σαμπουάν για να επιτύχετε την τεχνική του double shampooing, θα τη βρείτε στα δύο προϊόντα της εταιρίας K18. Έχουν χαμηλότερο PH από όλα τα υπόλοιπα σαμπουάν, δεν περιέχουν fillers, προστατεύουν το χρώμα, διατηρούν τη φυσική υγρασία των μαλλιών και πάνω απ’ όλα εμπεριέχουν το πεπτίδιο K18 που βοηθάει στην αναδόμηση της τρίχας.