Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» για «απάνθρωπη αντιμετώπιση» μιας γυναίκας θύματος βιασμού από την Aστυνομία.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η γυναίκα βρέθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου, το οποίο εφημέρευε, με κολπική αιμορραγία και πόνους στην κάτω κοιλιακή χώρα και είπε σε γιατρούς και νοσηλευτές πως είχε βιαστεί τρεις ημέρες πριν. Αυτοί τη συμβούλευσαν να επικοινωνήσει με την αστυνομία, για να υποβάλει σχετική καταγγελία.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου, η γυναίκα υποχρεώθηκε να μεταβεί για πολύωρη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ωμή παρέμβαση της Αστυνομίας στη διαδικασία της περίθαλψης», αφού καταγγέλλουν πολύωρη αναμονή στο Αστυνομικό Τμήμα για μια κατάθεση, η οποία θα μπορούσε να ληφθεί εντός του νοσοκομείου, και πλήρη έλλειψη συγκροτημένης περίθαλψης τέτοιων περιστατικών.

«Θεωρούμε αδιανόητο, επικίνδυνο και αντιεπιστημονικό, να προσέρχεται αναφέροντας αυτά τα συμπτώματα μετά τον βιασμό της να απομακρύνεται από το νοσοκομείο μας και να παραπέμπεται σε κάποιο Α.Τ. του λεκανοπέδιου», σημειώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στην καταγγελία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ « ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»Διεύθυνση :…

Posted by Kostas Katarachias on Tuesday, April 30, 2024