Η UEFA είχε ανακοινώσει ότι οι δύο χώρες που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς στο φετινό ranking θα κέρδιζαν από ένα επιπλέον εισιτήριο για το Champions League της νέας σεζόν και τελικά αυτές που το κατάφεραν είναι η Ιταλία και η Γερμανία.

Η ιταλική Serie A, για την ακρίβεια, είχαν εξασφαλίσει μια επιπλέον θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από τον προηγούμενο μήνα, αφού οι ομάδες της τα πήγαν εξαιρετικά φέτος, με τις Ρόμα και Αταλάντα να βρίσκονται στους ημιτελικούς του Europa League ενώ η Φιορεντίνα είναι στους «4» του Europa Conference League.

Απέμενε, επομένως, να ξεκαθαρίσει το ποια χώρα θα ήταν η 2η καλύτερη φέτος στη βαθμολογία της UEFA και τελικά πρόκειται για τη Γερμανία. Το φαβορί ήταν η Αγγλία αλλά ο αποκλεισμός των Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ άλλαξε τα δεδομένα.

Έτσι, η νίκη της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τετάρτης (1/5) κλείδωσε τη 2η θέση για τη Γερμανία και η ομάδα που θα βγει κερδισμένη από αυτό είναι η… Ντόρτμουντ, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση της Bundesliga.

«Θέλαμε να προκριθούμε στο Champions League μέσω της 4άδας στη Bundesliga και όχι με αυτόν τον τρόπο, αλλά το γεγονός ότι θα είναι αρκετό για να προκριθούμε ως 5οι οφείλεται εν μέρει και στην επιτυχία μας, στη συμβολή μας. Ο ελάχιστος στόχος μας ήταν να προκριθούμε στο Champions League. Τώρα αυτό, η επιπλέον θέση στη διοργάνωση, δεν βελτιώνει τη σεζόν μας στην Bundesliga αλλά προσφέρει μια πιο ήπια προσγείωση», είπε σχετικά ο προπονητής της, Έντιν Τέρζιτς.