Σε στρατιωτική δομή που ανήκει στη Χεζμπολάχ και όπου διέμεναν τρομοκράτες στον νότιο Λίβανο επιτέθηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις, το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Ayta ash Shab.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, «στρατιώτες του IDF εντόπισαν τρομοκράτες που δρούσαν σε στρατιωτική δομή της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ayta ash Shab στον νότιο Λίβανο. Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τη δομή μαζί με τους τρομοκράτες».

Ο βομβαρδισμός της βάσης της Χεζμπολάχ έρχεται μετά τις προσπάθειες υποβάθμισης της επίθεσης του Ισραήλ στην Ισφαχάν του Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής, και ενώ πληθαίνουν οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι μέσω της «Jerusalem Post» έστειλαν το δικό τους μήνυμα στο Ιράν ότι ήταν επιλογή του Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής και απειλή ότι «θα μπορούσε να είναι χειρότερα».

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στόχος ήταν εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν, «σχεδόν δίπλα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκονται στην ίδια περιοχή».

«Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν αποτελεί κλιμάκωση για την περιοχή», δήλωσε πριν από λίγο στο Reuters ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Sami Abu Zuhri.

«Καλούμε σε επέκταση της κλίμακας της εμπλοκής κατά της (ισραηλινής) κατοχής ως απάντηση στον πόλεμο γενοκτονίας στη Γάζα και στην κλιμάκωση στην περιοχή», δήλωσε ο ίδιος.

Οι ηγέτες της Χαμάς έχουν συχνά επαινέσει το Ιράν για την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξή του προς την ομάδα και άλλους παλαιστίνιους μαχητές, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος πολέμου με το Ισραήλ που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.