Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (2/5, 19:45) τη Μπαρτσελόνα στο 4ο παιχνίδι των play off της Euroleague με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ώστε να κάνει το 2-2 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει και στους Κώστα Παπανικολάου και Ναζ Μήτρου Λονγκ.

Μετά την ήττα της Τρίτης (30/4) στο ΣΕΦ οι Ερυθρόλευκοι έχασαν το πλεονέκτημα της έδρας που είχαν πάρει με το break στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη και είναι με την πλάτη στον τοίχο πλέον: Η νικάνε για το 2-2 και επιστρέφουν στην Ισπανία για «τελικό» πρόκρισης ή χάνουν και αποκλείονται.

Στην προσπάθειά του να παραμείνει ζωντανός στη μάχη για πρόκριση στο Final 4, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να υπολογίζει και στον αρχηγό Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από ίωση και απουσίασε από τα πρώτα τρία παιχνίδια, τώρα όμως είναι ετοιμοπόλεμος.

Πλην του Παπανικολάου, στη 12άδα για πρώτη φορά στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα είναι και ο Μήτρου Λονγκ, με τους Πειραιώτες να είναι αποφασισμένοι για τη νίκη ώστε να τα παίξουν στη συνέχεια όλα για όλα στο 5ο παιχνίδι στην Ισπανία.