Η Ford ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το Maverick για τρίτη φορά μέσα στο έτος, επειδή η μονάδα ελέγχου αμαξώματος (BCM) μπορεί κατά λάθος να απενεργοποιήσει ένα ή και τα δύο πίσω φώτα.

Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) υπολογίζεται πως επηρεάζονται περίπου 242.669 μοντέλα, με αρκετά από αυτά να κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους.

Έτσι, ανεξάρτητα από το έτος που παρέλαβε το όχημα ο ιδιοκτήτης, σε περίπτωση που παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρεία ή αντιπροσωπία της.

Το CARBUZZ σε δημοσίευμα ανέφερε πως η εταιρεία δεν εξήγησε τους ακριβείς τύπους καταστάσεων που προκαλούν το σβήσιμο των πίσω φώτων, λέγοντας μόνο ότι έχουν υπάρξει 11 αιτήσεις εγγύησης που ενδεχομένως σχετίζονται με το πρόβλημα, ενώ μερικές χιλιάδες ακόμα διαγνωστικοί κωδικοί που εμφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου υποτίθεται ότι σχετίζονται με αυτό. Σε περίπου 1.500 οχήματα οι κωδικοί διαγνωστικών προβλημάτων των φώτων ενεργοποιήθηκαν και για τα δύο φώτα στην ίδια διαδρομή.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ατυχήματα ή τραυματισμοί που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται, ότι η Ford εξέδωσε τις περισσότερες ανακλήσεις το 2023, ενώ φέτος ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα Maverick και Bronco Sport.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford δήλωσε πως έχει επίπονη επίγνωση αυτών των ζητημάτων και εργάζεται επιμελώς για τη διόρθωσή τους, αλλά ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.