Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία στο 54ο λεπτό ο Βόλος νίκησε με 1-0 τον Πανσερραϊκό και εξασφάλισε την παραμονή του στη Super League 1 μετά και την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους και παρατάχθηκαν χωρίς άγχος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να καίγονται για τη νίκη και να είναι αρκετά αγχωμένοι, με συνέπεια να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος, όμως, οι Θεσσαλοί μπήκαν πιο δυνατά και στο 52′ πήραν πέναλτι για χέρι του Πεταυράκη σε κεφαλιά του Κόμπα. Πέναλτι που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αφού από το VAR ζήτησαν από τον διαιτητή να δει τη φάση, επειδή ο παίκτης του Πανσερραϊκού είχε πλάτη προς τη μπάλα.

Παρ’ όλα αυτά, ο ρέφερι δεν άλλαξε την απόφασή του και ο Γκαρσία εκτέλεσε στο 54′ και έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι Σερραίοι δεν απείλησαν ποτέ. Έτσι, μετά και την ήττα της Κηφισιάς, ο Βόλος εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του.

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Βόλος: Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (46′ Τρουιγιέ), Ντε Καμπς, Μπερτόλιο (67′ Μωραίτης), Κόμπα, Ασεχνούν, Γκαρσία.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Μορέιρα, Στάικος, Τομάς (46′ Χατζηστραβός), Ουάρντα (88′ Μασκανάκης), Γούλερι (74′ Μούργος), Άλεξιτς.