Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άστον Βίλα με στόχο να γράψει ιστορία και να προκριθεί στον τελικό του Europa Conference League, πρώτο ευρωπαϊκό για τον ίδιο και δεύτερο συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας το προβάδισμα μετά τη νίκη με 4-2 στην Αγγλία.

*Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή πολύ όμορφη και έγινε ακόμη περισσότερο λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, όταν οι οπαδοί των Ερυθρόλευκων σήκωσαν χιλιάδες κασκόλ.

*Ανάμεσα σε όσους θα παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγάλο αγώνα με την Άστον Βίλα είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος, γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε θέση στο Καραϊσκάκη και ελπίζει να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League που θα γίνει στην OPAP Arena.

Ανδρέας Λοβέρδος

*Στο Καραϊσκάκη, όπως είχε προαναγγελθεί, εμφανίστηκε και η ομάδα μπάσκετ μία μέρα μετά την πρόκριση -για 3η συνεχόμενη χρονιά- στο Final 4 της Euroleague, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τους πάντες και πάνω από όλους τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έκανε και δηλώσεις τόσο για το μπάσκετ όσο και για τον ιστορικό ημιτελικό με την Άστον Βίλα.

*Μπορεί η αποστολή της αγγλικής ομάδας να έφτασε στην ώρα της και χωρίς κανένα πρόβλημα στο γήπεδο, σε ό,τι αφορά την αποστολή του Ολυμπιακού, όμως, τα πράγματα ήταν πιο… ζόρικα, αφού έμπλεξε στην κίνηση. Όπως δείχνει και το πανοραμικό πλάνο, στους δρόμους του Πειραιά γίνεται χαμός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα έχουν τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών τους, που μετρούσαν… λεπτό-λεπτό εδώ και μία εβδομάδα για την έναρξη της ρεβάνς.

*Χωρίς προβλήματα έφτασε στο «Καραϊσκάκη» η αποστολή της Άστον Βίλα, οι άνθρωποι της οποίας δηλώνουν σίγουροι ότι η ομάδα τους θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον τελικό της OPAP Arena.

11άδα με την οποία θα αρχίσει τον αγώνα ο Ολυμπιακός έγινε γνωστή, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αποφεύγει τις εκπλήξεις και να περιμένει από την ομάδα του ένα μυαλωμένο παιχνίδι με στόχο στο τελευταίο σφύριγμα να είναι γεγονός η πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ροντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κίνι αριστερά και στόπερ τους Κάρμο και Ρέτσο. Από εκεί και πέρα, οι Έσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο θα είναι η τριάδα στο χώρο του κέντρου, με τους Φορτούνη και Ποντένσε να αποτελούν τα στηρίγματα του προωθημένου Ελ Κααμπί.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι, Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

*Πάνω από το γήπεδο «Καραϊσκάκη», εν τω μεταξύ, πετούσε και ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο ήλεγχε τα πάντα κατά την άφιξη των αποστολών των δύο ομάδων, ενώ γενικά τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά, με στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά, να είναι μια γιορτινή βραδιά και να μη συμβεί το παραμικρό, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ελικόπτερο για το Ολυμπιακός - Άστον Βίλα

*Στις 20:30, δηλαδή μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, με την προσέλευση των οπαδών να συνεχίζεται, η εικόνα από τις εξέδρες του «Καραϊσκάκη», τόσο από την πλευρά της Θύρας 7 όσο και από αυτή των φιλοξενούμενων, είναι αυτή που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

*Ο Μάρκος Σεφερλής δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, οπότε δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτό το ιστορικό παιχνίδι. Από νωρίς, επομένως, εμφανίστηκε στο «Καραϊσκάκη» μαζί με τη σύζυγό του και περιμένει την έναρξη του αγώνα, με την ελπίδα στο τέλος του να πανηγυρίσει για την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ολυμπιακός - Άστον Βίλα

*Οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν αρχίσει να παίρνουν τις θέσεις τους στο «Καραϊσκάκη», όπου δεν έλειψε και η ένταση για λίγα δευτερόλεπτα. Ο λόγος; Το γεγονός ότι κάποιοι φίλοι της Άστον Βίλα εμφανίστηκαν με κασκόλ του Παναθηναϊκού, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου σε αυτούς του Ολυμπιακού. Γρήγορα πάντως, άμεσα, επανήλθε η ηρεμία και δεν δόθηκε συνέχεια, με τους φίλους των δύο ομάδων να περιμένουν πώς και πώς την έναρξη της αναμέτρησης.

*Λίγο μετά τις 18:00 οι οπαδοί της Άστον Βίλα συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο, όπου επιβιβάστηκαν στα πούλμαν, που τους μετέφεραν στο «Καραϊσκάκη». Η αγγλική ομάδα θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 1.600 φίλων της, οι οποίοι νωρίτερα έκαναν βόλτα στην Αθήνα και επισκέφθηκαν διάφορες παμπ για μπύρα και ποδοσφαιρική συζήτηση, με το κλίμα να είναι πολύ όμορφο και να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

*Η προσέλευση των φίλων του Ολυμπιακού στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη» ολοκληρώνεται και στο φαληρικό γήπεδο όλα είναι έτοιμα, για να υποδεχθούν τις αποστολές των δύο ομάδων καθώς και τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, που θα καλύψουν τον ημιτελικό του Europa Conference League.

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα

*Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανυπομονούν για την έναρξη του μεγάλου αγώνα και από πολύ νωρίς άρχισε η προσέλευση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τρισήμισι ώρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού στο «Καραϊσκάκη» υπήρχε κόσμος.

*Γνωστή έγινε, μέσω ανάρτησης της ΠΑΕ στα social media, και η φανέλα που θα φορέσει ο Ολυμπιακός στο ιστορικό παιχνίδι. Η ομάδα του Πειραιά δεν θα μπορούσε παρά να παραταχθεί με την κλασική ερυθρόλευκη, η οποία απόψε θα ζήσει το σπουδαιότερο ενενηντάλεπτο της ιστορίας της.

Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία των «ερυθρόλευκων», αυτός που μπορεί να τους στείλει σε άλλο επίπεδο, αυτός που μπορεί να τους δώσει το «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκή κούπα. Σενάριο που έμοιαζε αδιανόητο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα όμως μοιάζει πιθανό.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκινάει με προβάδισμα δύο τερμάτων μετά τη νίκη της 4-2 στο Μπέρμιγχαμ. Από τις 19:00 οι θύρες στο «Καραϊσκάκη» άνοιξαν, με τους οπαδούς να ετοιμάζονται για να κατακλύσουν τις εξέδρες. Εκεί όπου θα βρεθεί σύσσωμη και η ομάδα μπάσκετ μετά την πρόκρισή της στο Final 4 της Euroleague.

Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες ευρωπαϊκών επιτυχιών για τους «ερυθρόλευκους» σε όλα τα επίπεδα, αφού θα διεκδικήσουν συνολικά έξι κούπες. Μια απίστευτη επίδοση που επιβεβαιώνει ότι το 2024 μπορεί να αποκτήσει ιστορική αξία ως έτος για τον σύλλογο, η καρδιά του οποίου χτυπάει απόψε στο «Καραϊσκάκη».

Εκεί ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία, παίρνοντας την πρόκριση για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει την υποστήριξη και αυτής του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» θα είναι στο «Καραϊσκάκη» και θα γνωρίσει για ακόμη μία φορά την αποθέωση από τους οπαδούς, με την ελπίδα όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίζουν για μια ιστορική επιτυχία και στο ποδόσφαιρο.