Εικόνες που δεν τιμούν το Κοινοβούλιο καταγράφηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος (είχε εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες), γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, και αμέσως μετά επιχείρησε να φύγει, αλλά τον ακινητοποίησαν άνδρες της ασφάλειας του Μεγάρου.

Το επεισόδιο σχετίζεται άμεσα με τη συζήτηση που διεξαγόταν εκείνη την ώρα. Ειδικότερα, συζητούνταν η άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του κ. Φλώρου, που κατά το παρελθόν ήταν στέλεχος του εν λόγω κόμματος.

Η μήνυση αφορά την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, με τον Στάθη Φλώρο να προσάπτει στον πολιτικό αρχηγό πως βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό του X, «Ultra Lisi Nikiforos». Στη δικογραφία υπάρχουν αναρτήσεις με χυδαίες εκφράσεις, τις οποίες φαίνεται πως έχει απευθύνει ο συγκεκριμένος λογαριασμός προς τον πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή.

Μάλιστα ο μηνυτής έχει επικαλεστεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού συνομιλίες από άλλα στελέχη του κόμματος στα οποία βασίζει τον ισχυρισμό του ότι τον λογαριασμό αυτό διαχειρίζεται ο κ. Βελόπουλος που εξαρχής έχει ξεκαθαρίσει πως συναινεί με την άρση της ασυλίας του, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Σήμερα λοιπόν, την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, πήρε τον λόγο δηλώνοντας πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου του, κ. Βελόπουλου, ο οποίος επουδενί δεν σχετίζεται με τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο X, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε πως «αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Ύστερα από αυτή την παρέμβαση, άλλοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον κ. Φλώρο, με τον κ. Γραμμένο να φέρεται να είπε ότι «εσένα θα σου γ@μ… τη μανούλα, θα σε στείλουμε φυλακή με βραχιολάκια» (αναφερόμενος προφανώς στην παραπομπή νυν και τέως βουλευτών των Σπαρτιατών στη δικαιοσύνη) και τον κ. Φλώρο να του απαντά: «Έλα έξω να μου τα πεις αυτά». Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Περιστύλιο, έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας, με τον κ. Φλώρο να πιάνει από τον γιακά του σακακιού τον κ. Γραμμένο, να του δίνει μπουνιά και να τον ρίχνει κάτω, όπως αναφέρουν οι παρευρισκόμενοι στο περιστατικό. Στο σημείο αυτό παρενέβησαν άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ), αλλά και βουλευτές που βγήκαν να τους χωρίσουν. Ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τασούλας: Αποβάλλεται από τη Βουλή για 15 ημέρες

Μετά το περιστατικό, στην αίθουσα της Ολομέλειας πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, και αφού καταδίκασε το περιστατικό, ανακοίνωσε πως ο κ. Φλώρος θα φύγει με συνοδεία της φρουράς για 15 μέρες από το Κοινοβούλιο, ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπος και με δικαστικές συνέπειες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά. Νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε στοιχειωδώς σε ανθρώπους, μέσω του Κανονισμού. Τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 ημέρες από τις διαδικασίες. Προφανώς και θα υπάρξει διαδικασία άρσης της ασυλίας. Θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες».

Δείτε τις φωτογραφίες

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης