Στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο (που είχε εκλεγεί με τους «Σπαρτιάτες») που συνέβη πριν από λίγη ώρα στο Κοινοβούλιο, αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Όπως αναφέρει, «έχω τονίσει επανειλημμένα, δημόσια, ότι η βία στην ελληνική κοινωνία επεκτείνεται παντού σε κάθε χώρο, πλέον ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η προπαγάνδα, ο λαϊκισμός, η καλλιέργεια του φόβου και του θυμού αποτελεί ένα σύμπτωμα της κοινωνικής πραγματικότητας που συντηρεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας το πολιτικό όφελος.

Όταν κλείνεις το μάτι στην ακροδεξιά και δεν αντιμετωπίζεις τις αιτίες που την εκθρέφουν, αυτή θα βρει τρόπους να μπει και στη Βουλή, ασκώντας ακόμα και εκεί βία ακόμα και σωματική σε βάρος άλλων Βουλευτών».

Και συνεχίζει: «Η αποπομπή των Σπαρτιατών από την Βουλή δεν αρκεί. Η Δημοκρατία οφείλει να νικήσει πολιτικά, οφείλει να κυριαρχήσει ιδεολογικά και ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να ανταποκριθεί το πολιτικό σύστημα, πραγματικά, στις κοινωνικές ανάγκες και να λύσει προβλήματα χωρίς καμία έγνοια για το πολιτικό κόστος. Η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει να δώσει τις αναγκαίες δημοκρατικές απαντήσεις».

Ο κ. Χρηστίδης καταλήγει λέγοντας πως: «Καταδικάζω απερίφραστα την άσκηση βίας σε βάρος του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης. Τώρα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τα βαθιά αίτια κάθε μορφής βίας που βιώνουμε σήμερα στις γειτονιές σε όλη τη χώρα.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες και να μην μένουμε στο σχολιασμό επί συμπτωμάτων».