Με εντολή του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, προσήχθη και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, εντός του Κοινοβουλίου.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με την κακουργηματική κατηγορία της άσκησης βίας σε βουλευτή, ενώ ο κ. Γραμμένος οδηγείται στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα ο κ. Τασούλας είχε ανακοινώσει την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνου Φλώρου, από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Πώς έγινε το άγριο περιστατικό

Σήμερα λοιπόν, την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, πήρε τον λόγο δηλώνοντας πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου του, κ. Βελόπουλου, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε πως «αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Ύστερα από αυτή την παρέμβαση, άλλοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον κ. Φλώρο, με τον κ. Γραμμένο να φέρεται να είπε ότι «εσένα θα σου γ@μ… τη μανούλα, θα σε στείλουμε φυλακή με βραχιολάκια» (αναφερόμενος προφανώς στην παραπομπή νυν και τέως βουλευτών των Σπαρτιατών στη δικαιοσύνη) και τον κ. Φλώρο να του απαντά:

«Έλα έξω να μου τα πεις αυτά». Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Περιστύλιο, έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας, με τον κ. Φλώρο να πιάνει από τον γιακά του σακακιού τον κ. Γραμμένο, να του δίνει μπουνιά και να τον ρίχνει κάτω, όπως αναφέρουν οι παρευρισκόμενοι στο περιστατικό.

Στο σημείο αυτό παρενέβησαν άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ), αλλά και βουλευτές που βγήκαν να τους χωρίσουν.