Ο πιο κρίσιμος αγώνας ασυλίας διεξήχθη στο επεισόδιο της Τρίτης (21/3) στο Survivor All Star, καθώς η ηττημένη ομάδα έριξε στον τάκο όχι δύο αλλά τρεις υποψήφιους προς αποχώρηση.

Συγκεκριμένα, από το πρώτο αγώνισμα ασυλίας την Κυριακή (19/3) αναδείχθηκε ως πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση η Νικολέτα Μαυρίδη, η οποία ναι μεν δέχθηκε ήρεμα την υποψηφιότητά της, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε και την δυσαρέσκειά της καθώς θεωρεί ότι δεν είναι η πιο αδύναμη αγωνιστικά από τους Διάσημους. Το αγώνισμα ασυλίας της Δευτέρας (20/3) κι η ήττα των Μαχητών στο Survivor έφερε αναταράξεις και στο Συμβούλιο του νησιού εκτοξεύθηκαν πολλές προσβολές.

Ο Τάκης Καραγκούνιας έχασε τον κρίσιμο τελευταίο πόντο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και να ξεκινήσει μία συζήτηση για τα ματσαρίσματα. Τα βέλη του στράφηκαν κυρίως εναντίον του Ηλία Γκότση με τον τελευταίο να αντιδρά: «Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, για να σε σώσει, πρέπει να είναι ανοικτό αλλά ο Τάκης δεν θέλει να ανοίξει το μυαλό του. Είναι απόλυτος. Όταν ένας άνθρωπος είναι έτσι, σίγουρα δεν έχεις να πεις πολλά». Από την άλλη ο Τάκης, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση, απάντησε: «Έχω το θάρρος να λέω την γνώμη μου χωρίς να κολλώ. Έτρεχα στα κύματα κι ο Ηλίας Γκότσης λιαζόταν κάτω από έναν φοίνικα».

Το beef συνεχίστηκε και στο επεισόδιο της Τρίτης (21/3). Η Εύη Σαλταφερίδου φάνηκε να έχει φτάσει στα όριά της με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα το βράδυ στην καλύβα, να απευθυνθεί στον μισθοφόρο σε έντονο ύφος και να ζητήσει από το τηλεοπτικό κοινό να μην τον ψηφίσει για να φύγει.

Κόκκινη κάρτα στον Τάκη Καραγκούνια έδειξε και ο Ηλίας Γκότσης «Εγώ ρίχνω κόκκινη κάρτα στον Τάκη και δεν πρόκειται ποτέ να γεφυρωθούν οι σχέσεις μας»και έριξε τα «βέλη» του και στον Κωνσταντίνο Βασάλο που τον υποστηρίζει – «Οι παρέες του δείχνουν τον χαρακτήρα του».

Έλα, όμως, που ο Βασάλος έκανε αριστοκρατική κ@@@τούμπα στο τελευταίο επεισόδιο. Σταμάτησε να πουλά ο ρόλος του ψυχαναλυτή, το κλίμα βάρυνε για Τάκη και προσπαθεί να διασώσει τη δημοφιλία του. «Δεν θα κάνω την νταντά του Τάκη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο αγώνισμα της τρίτης ασυλίας οι Διάσημοι ήταν αυτοί που «ήπιαν» το πικρό ποτήρι της ήττας στο Survivor και κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιους θα ψηφίσουν από την ομάδα τους. Αυτοί ήταν ο Σπύρος Μαρτίκας, η Ελευθερία Ελευθερίου κι ο Γιώργος Κόρομι, οι οποίοι συγκέντρωσαν έκαστος από τρεις ψήφους.

Κανείς τους δεν περίμενε ότι θα ψηφιστεί με την Ελευθερία να τονίζει πως δεν ξέρει τι άλλο να κάνει, πως ως καινούργια παίκτριας είναι ο εύκολος στόχος όταν χάνεται μια ασυλία παρόλο που έχει φέρει πάρα πολλούς για την ομάδα της και έχει κερδίσει τις δυνατές παίκτριες της αντίπαλης ομάδας «δεν αναγνωρίζεται ό,τι και να κάνω, δηλαδή αν μείνω ξέρω ότι κάθε φορά θα είμαι υποψήφια. Στην παρούσα φάση νιώθω εν μέρει αδικημένη» είπε η τραγουδίστρια με τον Νίκο Μπάρτζη να την διακόπτει για να της υπενθυμίσει πως και από την άλλη ομάδα θεωρούν ότι είναι η πιο αδύναμη αγωνιστικά παίκτρια και δικαίως βρίσκεται στον… τάκο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιανός έδωσε τον λόγο στον Κόρομι «Γιώργο δεύτερη φορά σε αυτή τη θέση. Την τελευταία φορά ο κόσμος με στήριξε και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί πραγματικά από τότε έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, Θέλω να πάω όσο πιο μακριά μπορώ σε αυτό το παιχνίδι, αλλά κάποιοι μάλλον δεν με θέλουν εδώ. Βέβαια είναι τρεις ψήφοι και είναι αποδεκτοί, έχει τους λόγους του ο καθένας. Είχα σίγουρα κάποιους παίκτες που θα με ψήφιζαν και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως μπορεί να είμαι υποψήφιος, αλλά ξέρω ότι τελικός κριτής είναι ο κόσμος. Με θέλουν, δεν με θέλουν άμα ο κόσμος δεν θέλει να με στηρίξει φυσικά και θα φύγω. Άμα θέλει να με στηρίξει και του αρέσει αυτό που βλέπει και θέλει να ταυτιστεί μαζί μου, θα με στηρίξει οπότε όσο και να με ψηφίζει κάποιος ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος».

Όσο για τον τρίτο υποψήφιο, τον Σπύρο Μαρτίκα αυτός τόνισε: «Μετράω την πέμπτη μου φορά ως υποψήφιος και ήταν αναμενόμενη η επιλογή των συμπαικτών μου στο πρόσωπό μου να ξαναβγώ υποψήφιος. Ο κόσμος αποφασίζει, ο κόσμος μας ζει στις έντονες στιγμές μας, κρίνει ποιους θέλει να παραμείνουν στο παιχνίδι, κρίνει με τα δικά του κριτήρια ο κόσμος, εμείς μπορεί να κρίνουμε και να επιλέγουμε τους παίκτες μας για τους δικούς μας εδώ λόγους, στον δικό μας μικρόκοσμο. Οποιαδήποτε απόφαση του κόσμου σεβαστή και προχωράμε για τη συνέχεια».

Και αν σε κάποιους έκανε εντύπωση η μετριοπαθής στάση του «προφεσόρ» στα λεγόμενά του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, σε μια συζήτηση πριν το συμβούλιο του νησιού και την ψηφοφορία που είχε ο φαρμακοποιός με την Αφροδίτη Σκαφίδα έδειξε να κάνει μια στροφή 180 μοιρών και να συμφωνεί με τα λεγόμενα του Νίκου Μπάρτζη πως όποιος και εάν βγει στην κάλπη, οι ισορροπίες στην ομάδα δεν πρέπει να χαλάσουν.