Φτάσαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και σιγά-σιγά μπαίνουμε στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών. Κάθε χρόνο το Πάσχα στην τηλεόραση προβάλλονται θρησκευτικές ταινίες με επίκεντρο τη ζωή του Χριστού, τα θεία Πάθη, αλλά και με πρωταγωνιστές βιβλικά πρόσωπα.

Ταινίες που μας μεγάλωσαν κι έχουμε δει άπειρες φορές. Έτσι, φέτος, λέμε να κάνουμε την ανατροπή και να δούμε και κάτι διαφορετικό από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», τον «Μπεν Χουρ» ή τον «Βαραββά».

Στο Netflix υπάρχουν αρκετές ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, όχι τόσο κλασικές και κάποιες πιο ανατρεπτικές, ακόμα και αιρετικές. Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω ταινίες και σειρές που αξίζει να τις δείτε τις ημέρες του Πάσχα.

Ο Εκλεκτός

Με τα διδάγματα και θαύματά του, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ προσελκύει κάθε λογής μαθητές και ακόλουθους. Όμως, οι αρχές των Ρωμαίων αρχίζουν να ανησυχούν.

Η σειρά του Netflix που σάρωσε στις ΗΠΑ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους χριστιανικούς κύκλους, σε καμία περίπτωση δεν απειλεί τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, αλλά σίγουρα αποτελεί μία διαφορετική πρόταση. Ακόμα και ο Ιησούς εδώ απέχει πολύ από την εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ, που πλέον μετά από 47 χρόνια από την κυκλοφορία της, είναι για το κοινό πιο οικεία από κάθε άλλη κινηματογραφική ή τηλεοπτική.
Πρωταγωνιστούν: Σαχάρ Ισάακ, Ελίζαμπεθ Τάμπις, Τζόναθαν Ρούμι
Δημιουργοί: Ντάλας Τζένκινς

Διαθήκη: Η Ιστορία του Μωυσή

Μετά τον Ιησού, ο Μωυσής είναι το βιβλικό πρόσωπο που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που αποτελείται από τρία επεισόδια, εξιστορεί την απίστευτη ζωή του Μωυσή ως πρίγκιπα, προφήτη και πολλά άλλα, με πληροφορίες από θεολόγους και ιστορικούς.
Πρωταγωνιστούν: Τσαρλς Ντανς, Κλαρκ Πίτερς, Άβι Αζουλάι

H Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες

Και για του λόγου το αληθές, ακόμα μία ταινία για τον Μωυσή, αυτή τη φορά, δια χειρός Ρίντλεϊ Σκοτ. Ο κορυφαίος σκηνοθέτης καταπιάνεται με ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της Παλαιάς Διαθήκης, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη και προσφέροντας στο κοινό ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Ο Κρίστιαν Μπέιλ ως Μωυσής είναι εξαιρετικός.

Μεγαλωμένος από την κόρη του φαραώ μέσα στη χλιδή, ο εβραίος Μωυσής επιστρέφει στις ρίζες του για να οδηγήσει τον σκλαβωμένο λαό του μακριά από την Αίγυπτο.
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έτζερτον, Τζον Τορτούρο

Τα Μυστήρια της Πίστης

Στο ερευνητικό αυτό ντοκιμαντέρ θα ανακαλύψτε την ιστορία –και το μυστήριο– ιερών κειμηλίων, τη σημασία του Ακάνθινου Στέφανου, για το Ιερό Δισκοπότηρο, αλλά και τον Τίμιο Σταυρό. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από τέσσερα μέρη.