Η έκθεση «Messi Experience» άνοιξε τις πύλες της στο Μαϊάμι και επιτρέπει τους φανατικούς οπαδούς του Λιονέλ Μέσι να μπουν στη ζωή του και να γευτούν την παιδική του ηλικία, μέχρι και τις πρόσφατες επιτυχίες του.

Οι Financial Times πήγαν στο Hangar at Regatta Harbour που πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση, η οποία θα ταξιδέψει σε 80 κράτη και δημιουργήθηκε από την Primo Entertainment, με τον Αργεντίνο σταρ να επιμελείται τις λεπτομέρειες του έργου.

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Μέσι ξεκινάει από μια αίθουσα που ο θεατής βρίσκεται σε ένα πούλμαν και στους τοίχους βλέπει τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Έπειτα, ο επόμενος χώρος είναι το σπίτι του Μέσι και πρώτα ξεπροβάλει το δωμάτιο με παιχνίδια της δεκαετίας του ’90 και αφίσεις του Μαραντόνα σε όλους τους τοίχους. Μετά, οι θεατές περιπλανιούνται στο διάδρομο του σπιτιού, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο, το οποίο σηκώνουν και συνομιλούν με τον σκάουτερ της Μπαρτσελόνα, που τους προσκαλεί στην ομάδα νέων.

Στη συνέχεια, οι θεατές εισέρχονται σε ένα αεροπλάνο που πηγαίνει στη Βαρκελώνη και όταν φτάνουν στους τοίχους ξεπροβάλλουν γραφικά με τα αξιοθέατα της πόλης, ενώ στο βάθος της αίθουσας δεσπόζει μια μακέτα του Camp Nou.

Όμως, μετά από όλα αυτά, οι θεατές μπαίνουν σε ένα δωμάτιο που ονομάζεται News Room και εκεί ακούν από τα μικρόφωνα όλες τις αποτυχίες του ποδοσφαιριστή και τις επικρίσεις που δέχτηκε κατά καιρούς. «Είναι μια αυστηρή υπενθύμιση ότι όσο σπουδαίος κι αν είναι κανείς, πάντα θα έχει μισητές και επικριτές», γράφει το δημοσίευμα.

Τότε, οι θεατές μπαίνουν σε ένα χώρο που μοιάζει με προπονητικό κέντρο και μπορούν να προπονηθούν με ολογράμματα του Μέσι, σε ασκήσεις που κάνει καθημερινά στο γήπεδο. Ο χώρος είναι περιτριγυρισμένος από ομοιώματα των τροπαίων που κατέκτησε και διαθέτει αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε ο κόσμος να ξεδώσει σαν τον Αργεντίνο αστέρα του ποδοσφαίρου και να αντιληφθεί καλύτερα πως κατάφερε να τον αποκαλούν ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.