Η Audrey Hepburn συνήθιζε να κοιμάται μετά τα ατελείωτα ξενύχτια της ως party girl στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» φορώντας μια σατέν μάσκα ύπνου και ωτασπίδες, για να ξεκουραστεί στο απόλυτο σκοτάδι και την απόλυτη ησυχία ώστε να ξυπνήσει φρέσκια και ανανεωμένη. Η σκηνή που η γάτα της την ξυπνάει επειδή αφ’ενός πεινάει κι αφ’ετέρου χτυπάει το κουδούνι κι εκείνη βγάζει τη μάσκα ύπνου της για να σηκωθεί και να ανοίξει την πόρτα, είναι μία από τις πλέον εμβληματικές σκηνές του κλασικού κινηματογράφου.

Γενικά, η μάσκα ύπνου είναι ένα αξεσουάρ που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν σε περιστάσεις που θέλουν να κοιμηθούν αλλά δεν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα όταν ταξιδεύουν με το αεροπλάνο. Η μάσκα ύπνου όμως, είναι πολύ περισσότερα από ένα ευκαιριακό αξεσουάρ ύπνου. Είναι το απαραίτητο αξεσουάρ ύπνου που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και στην επιδερμίδα.

Τι είναι η μάσκα ύπνου και γιατί να τη χρησιμοποιήσετε

Η μάσκα ύπνου είναι ένα αξεσουάρ που φοριέται στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου για να προστατεύσει τα μάτια από το φως και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ένα σκοτεινό και ήρεμο περιβάλλον για τον ύπνο, ενισχύοντας την ξεκούραση και την ανανέωση του οργανισμού.

Η μάσκα ύπνου βοηθά τον οργανισμό να παραμένει σε κατάσταση σκοταδιού, το οποίο είναι ιδανικό για την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που προκαλεί τον ύπνο. Με τον αποκλεισμό του φωτός, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, καθιστώντας τον πιο βαθύ και αναζωογονητικό. Επιπλέον, βοηθά στην ανακούφιση από το στρες και την ένταση, προσφέροντας ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης.

Εκτός από τα οφέλη στον ύπνο, η μάσκα ύπνου συμβάλλει και στην εμφάνισή μας, εξασφαλίζοντας ξεκούραστο και φρέσκο βλέμμα. Προστατεύοντας από το φως, εμποδίζει τη φωτογήρανση που μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους και πρηξίματα κάτω από τα μάτια. Ένας βαθύς και αναζωογονητικός ύπνος είναι κρίσιμος για την υγεία του δέρματος, πολλώ δε μάλλον στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Ορισμένες μάσκες ύπνου είναι κατασκευασμένες από υλικά που προσφέρουν ενυδάτωση και περιποίηση στην περιοχή των ματιών, βοηθώντας στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού βλέμματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες μάσκες είναι φτιαγμένες από απαλά και διαπνέοντα υλικά που προσφέρουν άνεση και ευεξία κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι εύκολες στη φροντίδα και μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ή να καθαριστούν ύστερα από κάθε χρήση.

Συνεπώς, η χρήση μιας μάσκας ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της περιοχής των ματιών, μειώνοντας την εμφάνιση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, και προσφέροντας ένα πιο αναζωογονημένο βλέμμα και μια πιο ανανεωμένη και ξεκούραστη όψη. Σε συνδυασμό μάλιστα με μια καλή κρέμα ματιών την οποία θα εφαρμόσετε αμέσως πριν κοιμηθείτε, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά ύστερα από μόλις μιας εβδομάδας χρήσης.

Tι μπορείτε να αγοράσετε

Dore Rose Deep Sleep Mask 39,95€
Sephora Slip Μάσκα ύπνου – Περίγραμμα Καθαρό Μετάξι ειδική για όσες φορούν τεχνητές βλεφαρίδες 60,95€ 
Hondos Center FOXY Μάσκα Ύπνου Σατέν Ροζ 6,40€