Πέντε από τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που, σύμφωνα με τις αρχές, συνδέεται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έχουν πάρει, μέχρι τώρα, το δρόμο για τη φυλακή.

Το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια συνολικά 32 κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογούνται ο ένας μετά τον άλλον στους τρεις ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται με πέντε από τους κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν σήμερα να έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσωρινά κρατούμενων στους 12, μέχρι αυτή την ώρα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι, σύμφωνα με τις αρχές, και κάποιοι που φέρονται να ανήκουν στην ηγετική ομάδα. Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 22χρονος και ένας συνομήλικος συγκατηγορούμενός του έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσουν τα επεισόδια στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη. Ο νεαρός φέρεται να πλησίασε τους οπαδούς «και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

Ο 22χρονος, ο οποίος εμφανίζεται να «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των «πολεμοφόδιων» στο γήπεδο», φέρεται να «έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Νωρίτερα, κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος με το προσωνύμιο «Κοντός» ο οποίος φέρεται να είχε, επίσης, κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη των επεισοδίων. Ο 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του στα επεισόδια φέρεται να συνεργάστηκε με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί , και ήταν εκείνος που «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.