Η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στην σκηνή της Eurovision αποθεώθηκε από το κοινό που άκουσε τη νεαρή τραγουδίστρια να ερμηνεύει το «ΖARI». Μέσα στο κατάμεστο Malmö Arena, η Μαρίνα Σάττι απέσπασε θερμό χειροκρότημα κατά τη διάρεκεια του Μεγάλου Τελικού της 68ης Eurovision, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 11η θέση.

Η βραδιά του Τελικού καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό της Ελλάδας το οποίο όπως φάνηκε και από τα νούμερα τηλεθέασης παρακολούθησε «ευλαβικά» τον διαγωνισμό της Eurovision.

Εξάλλου, τα θέματα που αφορούσαν τον μουσικό διαγωνισμό ήταν… πολλά.

Από τη μια το θέμα με τον Ολλανδό καλλιτέχνη Joost Klein ο ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κινήθηκε απειλητικά κατά μέλους της παραγωγής και από την άλλη οι αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Nielsen, η μετάδοση της Eurovision μεσοσταθμικά έκανε ποσοστό τηλεθέασης 71,6% στο λεγόμενο δυναμικό κοινό (18-54) και 68,1% στο σύνολο, καθώς τον παρακολούθησαν 2.806.000 τηλεθεατές, με την κάλυψη (για ένα λεπτό) να φτάνει τους 4.874.000.

Η τηλεθέαση όμως που κατέγραψε η Eurovision ήταν πολλή μεγαλύτερη στην πραγματικότητα καθώς στους αριθμούς αυτούς πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 566.000 πολίτες που παρακολουθούσαν τον Τελικό μέσω του ERTFLIX, δηλαδή όχι από την τηλεόραση αλλά από υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα, εκτινάσσοντας έτσι την πραγματική τηλεθέαση.

Πόσους βαθμούς πήρε το «ΖΑΡΙ» από τις επιτροπές

Σε μια συναρπαστική βραδιά, με δυνατές συμμετοχές, άψογες ερμηνείες και εντυπωσιακές σκηνικές παρουσίες, όπου διαγωνίστηκαν 25 χώρες, μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «Τhe Code».

Η εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής κέρδισε την προτίμηση του κοινού, που της έδωσε 85 βαθμούς, φέρνοντάς την στην 8η θέση. Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 126 βαθμούς, 41 από τις επιτροπές και 85 από το κοινό.