Για επίθεση γοητείας του Γιάννης Βαρουφάκη στο ΔΝΤ κάνει λόγο ο Guardian.

Μετά την Κριστίν Λαγκάρντ επέκτεινε αυτή την «επίθεση γοητείας» και σε συνομιλίες που είχε με ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης του Ταμείου, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή της τρέχουσας δόσης, αλλά και για τις πιθανότητες χρεοκοπίας, σημειώνει η εφημερίδα.

Έλληνας αξιωματούχους που ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του τόνισε στη βρετανική εφημερίδα: «Η εντύπωση που έχει η Αθήνα εδώ και καιρό είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει μια πολύ πιο ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ελλάδα. Από την αρχή κράτησαν αποστάσεις από τη Γερμανία ασκώντας κριτική για την κυριαρχία της στην Ευρώπη και για τις επιβαλλόμενες, από αυτήν, πολιτικές λιτότητας. Οι ΗΠΑ φοβούνται πως τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν όλα αυτά για την ευρωπαϊκή ενότητα. Ένα Grexit θα άφηνε τις αγορές εκτός ελέγχου. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η Ουάνσιγκτον».

Σύμφωνα με τον Guardian, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε και από το ΔΝΤ το μήνυμα για μεταρρυθμίσεις. Μόνο που αυτό δεν είναι ένα εύκολο έργο για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει η εφημερίδα. Και τούτο διότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αρκετές φωνές που αντιτίθενται σε αυτού του είδους τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Την ίδια στιγμή, σε διεθνές επίπεδο, έχει αναπτυχθεί μια έντονη κερδοσκοπία γύρω από την ανάγκη ο Τσίπρας να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τις ακραίες αριστερές δυνάμεις του κόμματός του, να πάψει να συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και να αναζητήσει στήριξη από κεντρώες δυνάμεις του πολιτικού φάσματος.