«Σοβαρή» χαρακτήρισε μία σκέψη για αναβολή στην καταβολή της δόσης του ΔΝΤ από την Ελλάδα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση και δεν επιβεβιώνει ότι τέθηκε ένα τέτοιο θέμα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη στη συνάντησή του με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απολύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση. Άλλωστε θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα – εβδομάδα, 15ημερο – 15ημερο, μήνα – μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο πρωινό του MEGA ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα και το ασφαλιστικό, καθώς δεν έχει λάβει μία τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό.

«Εάν ήθελε το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε άλλος η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα ζητήματα της εργασίας ας πήγαινε αλλού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Τα ζητήματα αυτά έχουν ένα ιδεολογικό και ένα ταξικό πρόσημο, είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «οι θεσμοί δεν υπαγορεύουν πολιτικές, οι θεσμοί δικαιολογείται να κάνουνε μια συζήτηση για να διαπιστώνουν κάθε φορά την δικιά μας ικανότητα να τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε».

Από την 1/10/2015 θα υπάρξει η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι την 1/7/2016 θα έχει επανέλθει πλήρως στα 751 ευρώ. Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι από την Τετάρτη του Πάσχα ξεκινά ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, προεξοφλώντας ότι σύντομα το σχέδιο νόμου θα πάει προς διαβούλευση.