Νέα εβδομάδα για το Survivor και μία ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού, ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα και να λύσει τα χέρια στους παίκτες του ριάλιτι. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες καθώς πλέον τα ματσαρίσματα μπορούν να είναι μεικτά σε όλα τα αγωνίσματα κι όχι μόνο στις μονομαχίες.

Ο νέος κανόνας έφερε εκπλήξεις στο πρώτο αγώνισμα ασυλίας για αυτήν την εβδομάδα και τα μεικτά ματσαρίσματα παρουσίασαν αρκετό ενδιαφέρον με τους Κόκκινους να είναι τελικά εκείνοι που ήπιαν το πικρό ποτήρι της ήττας.

Ο παρουσιαστής του Survivor όμως επεφύλασσε και μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ανακοίνωσε πως η Χρύσα Χατζηγεωργίου αποχώρησε οικειοθελώς μετά από 16 εβδομάδες παραμονής στον Άγιο Δομίνικο. Η παίκτρια των μπλε τις τελευταίες ημέρες απουσίαζε κι από τα συμβούλια, όπως κι από τα Παιχνίδια Καραϊβικής στο επεισόδιο του Σαββάτου 27/4.

Η αποχώρηση του Γιάννη Περπατάρη αλλά και η επιθυμία του να δει στον τελικό τον Γιώργο Γκιουλέκα και την Κατερίνα Δαλάκα φαίνεται πως πλήγωσε τον Φάνη ο οποίος μέχρι πριν μια εβδομάδα τον ένιωθε φίλο του: «Με τον Γιάννη κάναμε από την αρχή παρέα. Με στενοχωρεί πολύ που ουσιαστικά ο μόνος μας τσακωμός ήρθε 2-3 ημέρες πριν φύγει. Δεν προλάβαμε να μιλήσουμε και φάνηκε από τα λεγόμενά του που είπε ότι θέλει νικητές τον Γιώργο και την Κατερίνα. Δεν με ανέφερε καν και είναι δικαίωμά του, ήταν στην ίδια ομάδα.

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Όντως είμαι στενοχωρημένος και καταλαβαίνω την απουσία του Γιάννη. Να ηρεμήσει και να πάει πίσω στην οικογένειά του και στις δουλειές του. Από εκεί και πέρα υγεία και είμαι σίγουρος ότι θα τα πούμε έξω. Μου κόστισε η απουσία του, ο χαιρετισμός του ήταν τυπικός. Εγώ ήθελα να τον αγκαλιάσω. Πολλές φορές μπορεί να με λιθοβολούν για να μου ρίξουν τη ψυχολογία. Έχουν πει κάποια κακοπροαίρετα σχόλια. Μεταφέρονται εσκεμμένα λόγια. Αυτό παίζει ρόλο στη ψυχολογία μου. Προσπαθούν να βγάλουν μία διαφορετική εικόνα για εμένα» είπε νωρίτερα μεταξύ άλλων ο παίκτης του Survivor.

Στο συμβούλιο επικράτησε χαμός για τη ψηφοφορία με την Σταυρούλα να αντιδρά, ενώ από τη μεριά τους καυγά είχαν η Ασημίνα Χατζηανδρέου και Κατερίνα Δαλάκα με τον Φάνη.

Στο τέλος οι Κόκκινοι κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιον θα βγάλουν πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση και τελικά επέλεξαν τον Γιώργο Παπαχαραλάμπους. Όπως ανέφερε, ο ίδιος ζήτησε να μπει σε αυτή τη θέση προκειμένου να μην μπει η Δώρα που την προηγούμενη ήταν τραυματισμένη.