Στο Nick Galis Hall ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που έχει εξασφαλισμένη μαθηματικά την πρώτη θέση και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους τραυματίες Λαφαγέτ, Μάντζαρη και Ντάρντεν. Οι «κίτρινοι» θεωρητικά προλαβαίνουν και την τρίτη θέση, αλλά θα χρειαστούν δύο νίκες και ταυτόχρονα να υποστεί ο ΠΑΟΚ δύο ήττες. Πάντως η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει πιο ρεαλιστικό στόχο την τέταρτη θέση, που θα εξασφαλιστεί μόνο με νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και Ρέθυμνο. Ειδάλλως, η ΑΕΚ που είναι στο -1 και υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τους Θεσσαλονικείς θα πάρει εκείνη την τέταρτη θέση.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο Ρέθυμνο που διέκοψε το σερί της. Οι «κιτρινόμαυροι», που θα είναι πλήρεις, έχασαν κάθε ελπίδα για την τρίτη θέση, αλλά στοχεύουν σε νίκες στο ντέρμπι των Δικεφάλων και επί του ΚΑΟΔ στη Δράμα για να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλεια του Άρη και να έχουν πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των play offs. Για να τερματίσει κάτω από την έκτη θέση, θα πρέπει να κάνει υποστεί δύο ήττες και το Ρέθυμνο να νικήσει στα Τρίκαλα και τον Άρη στην Κρήτη. Ο ΠΑΟΚ, που με τη σειρά του θα παίξει χωρίς τον Σαλούστρο, ακόμη κι αν χάσει στο ΟΑΚΑ αρκείται σε μια νίκη επί των Τρικάλων στην Πυλαία ή σε μια ήττα του Άρη για να είναι σίγουρα τρίτος.

Ο Κολοσσός, που δικαιώθηκε στο ΑΣΕΑΔ για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ και με νίκη ελπίζει βάσιμα στην έκτη θέση, αφού τώρα βρίσκεται στο -1 από το Ρέθυμνο αλλά πλεονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία. Οι Κρητικοί παίζουν στα Τρίκαλα, που επέτρεψαν στον Κουάμε Αλεξάντερ να πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό. Ο Απόλλων Πάτρας φιλοξενεί τον καταδικασμένο και ελλιπέστατο Πανιώνιο έχοντας, μετά και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, λιγοστές ελπίδες για τα play offs, ενώ ακόμη ελπίζει ο Κόροιβος Αμαλιάδας που δοκιμάζεται στη Νέα Κηφισιά, η οποία έχει χάσει κάθε πιθανότητα να μπει στην οκτάδα.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, ο Πανελευσινιακός υποδέχεται τον σίγουρα δεύτερο Παναθηναϊκό, που θα παίξει χωρίς Γιάνκοβιτς και Μπατίστα, αλλά και με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή μετά την απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι γηπεδούχοι έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας, αφού θα πρέπει να νικήσουν στη Γούβα το «τριφύλλι» και στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να χάσουν τα Τρίκαλα από Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Τετάρτη 6/5
17:00 Άρης-Ολυμπιακός (Novasports 3)
17:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (OTE Sport 3)
17:00 Κολοσσός Ρόδυ-ΚΑΟΔ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Απόλλων Πάτρας-Πανιώνιος (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Νέα Κηφισιά-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Τρίκαλα-Ρέθυμνο (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
19:00 Πανελευσινιακός-Παναθηναϊκός (Novasports 1)

Επόμενη αγωνιστική (26η)

Σάββατο 9/5
17:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Πανιώνιος-Νέα Κηφισιά (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Ρέθυμνο-Άρης (Novasports 3)
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 ΚΑΟΔ-ΑΕΚ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
19:00 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός (OTE Sport 3)

Κυριακή10/5
16:45 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας (Novasports 2)

Πηγή: sport-fm.gr