Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία μετά τις ήττες από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα στα play off της Euroleague, η οποία έβγαλε ανακοίνωση αναλύοντας μία μία τις φάσεις και εξηγώντας τις αποφάσεις των διαιτητών.

Οι «πράσινοι» έχασαν με 85-83 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι και είναι πίσω με 2-1 στις νίκες, πράγμα που σημαίνει ότι ή θα ισοφαρίσουν την Πέμπτη (2/5) και θα επαναφέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ για το 5ο και τελευταίο παιχνίδι ή θα αποκλειστούν.

Στις τάξεις του Παναθηναϊκού υπάρχει έντονος εκνευρισμός για τη διαιτησία και κυρίως για δύο φάσεις: για αυτή με τον Νίμπο, που φαίνεται να πατάει γραμμή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και για το τζάμπολ, που δόθηκε στα 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν 14” για επίθεση.

Στην ανακοίνωσή της, λοιπόν, η Euroleague επικαλείται τους κανονισμούς, για να δικαιώσει τους διαιτητές για τη φάση με το τζάμπολ και παράλληλα τους… δικαιώνει και για τη φάση με τον Νίμπο, αφού υποστηρίζει ότι παρά τον έλεγχο από όλες τις κάμερες δεν μπορεί να φανεί αδιαμφισβήτητα ότι ο παίκτης της Μακάμπι πατάει γραμμή. Με λίγα λόγια, η Euroleague λέει ότι οι «πράσινοι» έχουν άδικο και στις δύο φάσεις που διαμαρτύρονται.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, φωνάζει κι αυτός για δύο φάσεις. Η μία είναι το φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης, με τις δύο εύστοχες βολές να κρίνουν τον αγώνα, ενώ η άλλη είναι η καθυστερημένη επαναφορά της μπάλας από τον Σατοράνσκι στα 16,3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, με τον Λαπροβίτολα τελικά να σκοράρει και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Euroleague, το σφύριγμα για φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ ήταν σωστό, ήταν, όμως, λάθος το γεγονός ότι δεν υποδείχθηκε παράβαση κατά του Σατοράνσκι, που έκανε περισσότερα από 5 δευτερόλεπτα, για να επαναφέρει τη μπάλα στο παρκέ.