Με δύο γκολ του Ελίασον και ένα του Πόνσε η ΑΕΚ, η οποία είχε δύο δοκάρια και ευκαιρίες, νίκησε με 3-0 τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό στην OPAP Arena και είναι στο +4 πλέον, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Stoiximan Super League.

Έχοντας και ώθηση από τον κόσμο της, η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 5ο λεπτό με την κεφαλιά του Πόνσε, που έφυγε λίγο άουτ μετά τη σέντρα του Ελίασον από δεξιά. Μια ευκαιρία που ήταν, όπως φάνηκε, η προειδοποίηση για αυτό που θα ακολουθούσε, με τον Ελίασον να είναι ξανά πρωταγωνιστής.

Στο 7′ ο Σουηδός έκλεψε στο κέντρο, συνεργάστηκε με τον Πινέδα και τελικά με ωραίο σουτ με το που πάτησε περιοχή βρήκε δίχτυα για το 1-0, «βάζοντας φωτιά» στις εξέδρες της OPAP Arena.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την πρώτη τους προσπάθεια στο 9′ με το σουτ του Παλάσιος, που έφυγε άουτ και από εκεί και πέρα το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν κατοχή μπάλας, να ελέγχουν τον ρυθμό και να δυσκολεύουν πολύ τους αντιπάλους τους με το συνεχές πρέσινγκ.

Στο 26′ ο Πόνσε δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ, ο Φατίχ Τερίμ σήκωσε από νωρίς παίκτες για προθέρμανση, δείχνοντας έτσι ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε από την ομάδα του, και στο 38′ ήρθε και το δεύτερο γκολ του ντέρμπι, και ήταν και αυτό για τον «δικέφαλο αετό».

Ένα γκολ που το έβαλε ο Πόνσε, αυτός όμως που το… δημιούργησε ήταν ο Ακαϊντίν, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Ντραγκόφσκι έκανε μεγάλο λάθος και ο Αργεντίνος το εκμεταλλεύτηκε, για να βγει τετ α τετ και να γράψει το 2-0.

Με τα πράγματα να έχουν δυσκολέψει πολύ, ο Τερίμ έβγαλε τους Λημνιό και Παλάσιος, για να βάλει τους Σπόραρ και Βιλένα με την έναρξη του β’ μέρους, με τον Παναθηναϊκό να παίζει πλέον με δύο μπροστά. Καμία διαφορά όμως… Η Ένωση ήταν πολύ ανεβασμένη, θύμιζε την περσινή ομάδα με την ένταση στο παιχνίδι της, ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και στο 61′ άγγιξε το τρίτο γκολ, αλλά είχε… διπλό δοκάρι!

Αρχικά ήταν ο Πινέδα αυτός που στάθηκε άτυχος, με το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από τρομερή προσπάθεια και στην επαναφορά ο Πόνσε πήγε με εντυπωσιακό τρόπο για το γκολ, αλλά ο Ντραγκόφσκι βρήκε τη μπάλα και την έστειλε ξανά στο δοκάρι. Μικρό το κακό, όμως, για τους «κιτρινόμαυρους», αφού πέτυχαν αυτό που ήθελαν λίγα λεπτά μετά.

Στο 69′ ο Πινέδα έκανε το γύρισμα, ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τη μπάλα, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ελίασον έγραψε μέσα σε αποθέωση το 3-0, πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ.

Θρίαμβος, με λίγα λόγια, για την ΑΕΚ (η οποία είχε μεγάλη ευκαιρία και για 4ο γκολ στο 79′ με το τετ α τετ του Πινέδα), αφού παρέμεινε στην 1η θέση και είναι στους 75 βαθμούς πλέον, στο +1 από τον Παναθηναϊκό και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76′ Μήτογλου), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (81′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Άμραμπατ), Αραούχο (58′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76′ Λιβάι Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46′ Βιλένα), Λημνιός (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.