Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής της 7ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League και είναι μπροστά στο σκορ με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Ελίασον (7′, 69′) και του Πόνσε (38′).

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι στην 1η θέση με 72 βαθμούς και οι «πράσινοι» στη 2η με 71, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό είναι αυτό το ντέρμπι. Ένα ντέρμπι που άρχισε όπως ήθελαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 7′ ο Ελίασον έκλεψε τη μπάλα στον άξονα, συνεργάστηκε με τον Πινέδα και τελικά με σουτ από το όριο της περιοχής νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παίρνοντας και ώθηση από το γρήγορο γκολ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε τον έλεγχο στη συνέχεια, πατούσε καλύτερα και στο 38′ πέτυχε και δεύτερο γκολ: τραγικό λάθος του Ακαϊντίν στην προσπάθειά του να γυρίσει στον Ντραγκόφσκι και ο Πόνσε βγήκε τετ α τετ και τελείωσε σωστά τη φάση για το 2-0.

Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, είχε βάλει από το πρώτο ημίχρονο βάσεις νίκης και στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 69′ την εξασφάλισε οριστικά με το 3-0 από τον Ελίασον, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Ντραγκόφσκι, στο τσίμπημα του Γκατσίνοβιτς, για να πετύχει το 2ο του γκολ.