Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το πεντάχρονο αγοράκι, που τραυματίστηκε σοβαρά μετά το τροχαίο στην Πειραιώς, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε τρία ανήλικα παιδιά 5, 8 και 10 ετών, την 33χρονη μητέρα τους και την 53χρονη γιαγιά τους.

Το πεντάχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο, όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με το «Mega» είναι ιδιαίτερα κρίσιμα τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, καθώς φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα και, σύμφωνα με τους γιατρούς, πρέπει να μπει στο χειρουργείο.

Η μητέρα και η γιαγιά διακομίσθηκαν στον «Ερυθρό Σταυρό» με κατάγματα σε γόνατο και κνήμη.

«Άκουσα κλάματα και φωνές» – Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες

«Ακούστηκε ένα τεράστιο φρενάρισμα, ήταν εκκωφαντικός ο ήχος. Όταν βγήκαμε έξω, ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη. Ασθενοφόρα είχαν κλείσει τον δρόμο και είχε βγει ο κόσμος έξω», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν είμαι καλά, γιατί παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν. Είναι εγγόνια μου και δισέγγονά μου. Μου το είπαν, κι εμένα μου το είπαν. Τους παρέσυρε κάποιο αυτοκίνητο, είπαν. Τώρα τι ήταν αυτό δεν ξέρω», είπε η προγιαγιά των παιδιών.

«Φώναζε ο οδηγός: “Τα παιδάκια, τα παιδάκια! Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο”» περιγράφει ένας άλλος.

«Άκουσα κλάματα και φωνές και προσπαθούσα να δω τι ακριβώς είχε συμβεί. Σταδιακά διαπίστωνα ότι δεν ήταν ένα, ούτε δύο τα άτομα, τα οποία είχαν εκτοξευθεί, αλλά ήταν περισσότερα. Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ιδιαίτερα η εικόνα του μικρού παιδιού, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του. Ήταν μία γυναίκα αρκετά χτυπημένη στο οδόστρωμα και άλλο ένα παιδάκι βρισκόταν στο διάζωμα, στο διαχωριστικό», συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο «Mega».

«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω», κατέθεσε ο οδηγός

Ο 26χρονος οδηγός συνελήφθη. Εν τω μεταξύ, αναμένονται και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

«Ανέβαινα το ρεύμα της Πειραιώς προς Αθήνα. Ήμουν στην αριστερή λωρίδα. Πετάχτηκαν μπροστά μου και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Τους είδα τελευταία στιγμή. Αμέσως σταμάτησα το αυτοκίνητο και βγήκα για να βοηθήσω», φέρεται να είπε ο 26χρονος.