Για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου που έφυγε από τη ζωή μίλησε το πρωί της Παρασκευής 26/4 ο Αλέξης Κούγιας εξηγώντας πως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του ζήτησε να τον εκπροσωπήσει κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη στη νοσηλεία του 79χρονου. Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος εστίασε στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τονίζοντας πως τα όσα αναφέρει η δικογραφία για τους συλληφθέντες είναι της πλάκας.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» εξήγησε: «Ο κ. Καλλιάνος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω, κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη σε ότι αφορά την νοσηλεία του πατέρα του».

«Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία», ανέφερε στη συνέχεια και είπε «μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», αποδίδοντας του «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε και στις δεκάδες συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, για την υπόθεση του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και τη σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί λέγοντας:

«Δεν θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, αλλά ως νομικός, για ευνόητους λόγους. Η δικογραφία είναι της πλάκας και έχει στόχο να πλήξει τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του».

«Αυτός που υπογράφει το διαβιβαστικό είναι ανεκδιήγητος και είναι γνωστή η διαδρομή του», ανέφερε ο ποινικολόγος κλείνοντας.