Σοκάρει η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τα αρχηγικά στελέχη τους ανήλικους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας. Χρησιμοποιούσαν απειλές αλλά και βία, ώστε να πείσουν τα μέλη να συνεχίσουν να πουλάνε ναρκωτικά.

Σε νέους διαλόγους που φέρνει στο «φως της δημοσιότητας» το «Open», ένα από τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος απειλεί ευθέως την οικογένεια άλλου μέλους.

Οι νέοι διάλογοι

Β: Το ξέρεις ότι άμα πάω στην Πάτρα θα σου κάψω σπίτι, θα σου κάψω τα πάντα, αδερφέ. Ξέρεις τι μούρλα κουβαλάω…

Α: Το ξερω, μπρο.

Β: Δηλαδή αφήνεις εκτεθειμένους τους γονείς σου, τον αδερφό σου, τα πάντα όλα, σαν να τους γράφεις στα…. σου.

Α: Δεν τους γράφω στα…. μου, ρε μπρο.

Β: Ωραία, αδερφέ μου, κάτσε λίγο… Εσύ φεύγεις έτσι; Ήταν να μου δώσει λεφτά σήμερα, με έκανες να χαλάσω λεφτά, ο…. δεν τα πήρε καν από τον…, γιατί δεν μας το ‘χεις πει και είχαμε μπει στο καράβι, όταν έγινε αυτό. Και έφυγες έτσι, χωρίς να πεις τίποτα, ρε…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να ξεμπλέξει από το κύκλωμα. Μάλιστα, έπρεπε να πληρώσει, για να ανακτήσει την ελευθερία του. Χαρακτηριστικός ο διάλογος ανάμεσα σε ηγετικό μέλος της οργάνωσης με έναν από τους «μικρούς».

Β: Άμα το μάθει ο… ότι πάλι έγινε αυτό το πράμα, ξέρεις τι θα γίνει; Ξέρεις τι θα πάθεις.

Α: Ξέρω, ρε μπρο, γι’ αυτό σου ‘πα, θα σου δώσω 20Κ (20.000 ευρώ); Για την ελευθερία μου, έτσι δεν μου ‘πες;

Β: Ωρέ, αδερφέ, εγώ δεν σου είπα έτσι. Εσύ μόνος σου το είπες.

Α: Εσύ δεν μου ‘πες χθες “άμα θες να ‘σαι ελεύθερος, δώσε 20Κ”;

Ελεύθερος με όρους 19χρονος – «Είμαι θύμα, όχι θύτης»

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα, για να απολογηθεί για την υπόθεση ένας 19χρονος.

Ο νεαρός βρέθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη, καθώς θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο 19χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι ήθελε να ξεκόψει από το κύκλωμα και μάλιστα τους τελευταίους μήνες είχε φύγει από την Πάτρα και εργαζόταν σε νησί του Αιγαίου. Αυτό που τόνισε στον ανακριτή είναι ότι είχε μπροστά του μια άλλη ζωή, που ήθελε να κάνει. Ωστόσο, δεν μπορούσε να ξεκόψει, γιατί τον απειλούσαν. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι θύμα και όχι θύτης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας».