Κατηγορηματικός ότι τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές δεν πρόκειται να περάσουν εμφανίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Kοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Στρατούλης τόνισε μάλιστα επανειλημμένως πως «αν οι πιστωτές δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέληση του». «Αυτά τα μέτρα που προτείνονται δεν θα περάσουν όχι μόνο από τη κυβέρνηση, αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού», είπε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως. «Αυτό σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα».

«Στην ουσία μάς ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας μας σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό, συμπεριφερόμενοι απέναντι στη χώρα μας σα να ήταν αποικία», σημείωσε.