«Εχθρούς κατασκευάζει πάλι η κυβέρνηση, δεν ψάχνει για φίλους, την ώρα που η οικονομία έχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Δεν πληρώνονται οι προμηθευτές του δημοσίου. Κάθε μέρα έχουμε καταλήψεις από κουκουλοφόρους, ενώ ακόμη και στο Κοινοβούλιο μπήκαν διαδηλωτές. Ψέματα και πάλι ψέματα, που όμως στοιχίζουν στη χώρα. Οι πολίτες σας ψήφισαν όχι για να έρθετε σε σύγκρουση , αλλά για να διαπραγματευθείτε. Δικά σας στελέχη προαναγγέλλουν πιστωτικό γεγονός για τις επόμενες ημέρες και δικά σας στελέχη μιλούν για την Αριστερά του τίποτα», τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια έκανε λόγο για μαρτύριο στη χώρα.

«Τρέχετε για μία ανάσα χρηματοπιστωτική και οδηγείτε τη χώρα σε νέο μνημόνιο. Το μαρτύριο της χώρας συνεχίζεται από την αιμορραγία των καταθέσεων και το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας. Ελπίζουμε να μην έρθει ένα πιστωτικό γεγονός για τη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.