Να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 12/5 στο Γαλάτσι καλεί με ανάρτησή του στο Facebook τους Αλβανούς της Ελλάδας ο Έντι Ράμα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κάνει λόγο για μια «σημαντική στιγμή υπερηφάνειας».

Η πρόσκληση του Έντι Ράμα συνοδεύεται από μια φωτογραφία της Ακρόπολης και τις σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας.

«Με την πρόσκληση αυτή που επιτέλους έχει διεύθυνση, καλώ όσους είστε στην Αθήνα ή γύρω να περάσετε μαζί μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς της Ελλάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Έντι Ράμα

MIRËMËNGJES 🦅dhe me ftesën që më në fund ka edhe adresën, duke i ftuar ata ndër ju që janë në Athinë ose rrethina, e…

Posted by Edi Rama on Thursday, May 9, 2024

Σημειώνεται πως, ερωτηθείς σήμερα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επεσήμανε πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Υποστήριξε επίσης, ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε τον σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δεν φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την αλβανική πλευρά αρχικά είχε ζητηθεί το Christmas Theater στο Γαλάτσι, με τον δήμαρχο της πόλης να μην συναινεί, στη συνέχεια το κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως, η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Κοτζιά, αλλά και η αρένα του ΣΕΦ, με τις απαντήσεις να είναι αρνητικές, ενώ η θετική αρχικά απάντηση για την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ δεν προχώρησε, γιατί κρίθηκε μικρή σε χωρητικότητα. Τελικά η άδεια για τη συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με τη συμφωνία να κλείνει από ιδιώτη που χειρίζεται τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Έντι Ράμα, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στους ομοεθνείς του που ζουν στην Ελλάδα στις 11:00 το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει την επιστολική ψήφο, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τα ονόματα 20 Αλβανών που έχουν διακριθεί στη χώρα μας, ο καθένας στον δικό του τομέα, πρόσωπα τα οποία και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Ο Έντι Ράμα αναμένεται να μιλήσει για την Αλβανία του 2030 εστιάζοντας στην προοπτική ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο διπλωματικοί αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι για το εάν τελικά θα κάνει κάποια νύξη στο θέμα Μπελέρη.