Την υποδοχή των αγροτών από την κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» επικρίνει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «έδειξε πολύ νωρίς το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο, τον αυταρχισμό της και την αδυναμία της να συζητήσει με τις παραγωγικές τάξεις της χώρας».

«Η κυβέρνηση που συνθλίβει την αγροτική οικονομία, τον Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφο, με μια ακατανόητη και αχρείαστη φορολογική πολιτική. Η κυβέρνηση που τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Η κυβέρνηση που υπονόμευσε τις εξαγωγές με τα Capital Controls. Η κυβέρνηση που δεν κατάφερε να ξεκινήσει κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στον αγροτικό τομέα. Η κυβέρνηση που αύξησε τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές. Η κυβέρνηση που ψάχνει “ισοδύναμα” φορολογώντας τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα ενώ εξασφαλίζει προνομιακή φορολογία για τα εισαγόμενα. Υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα τους Αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, με αδικαιολόγητη βία συλλήψεις και δακρυγόνα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου έδειξε πολύ νωρίς το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο, τον αυταρχισμό της και την αδυναμία της να συζητήσει με τις παραγωγικές τάξεις της χώρας».