«Η κυβέρνηση επέλεξε τον τζόγο και το κρασί. Παρότι διαφωνώ με τη λογική τού να παίρνουμε τα βάρη από εδώ και να τα πηγαίνουμε εκεί, διότι αυτό δεν είναι φορολογική λογική αλλά πασαλείμματα, λέμε να το ψηφίσουμε ως Ένωση Κεντρώων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, διευκρινίζοντας «όχι το όλον…», δεν θα ψηφίσει επί της αρχής, αλλά τη ρύθμιση για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM αναφορικά με τους πλειστηριασμούς είπε ότι διαφωνεί «διότι η ίδια η κυβέρνηση είχε πει ότι θα τα προστατεύσει όλα, και σιγά-σιγά βγαίνει ότι θα είναι απροστάτευτα, και ένα μεγάλο μέρος επιχειρηματικών δανείων και στεγαστικών θα πάνε στους ξένους οίκους. Τα λεγόμενα funds, όπου ξέρετε ποια θα είναι η τύχη εκεί. Να χάσει πολύς κόσμος τα σπίτια του και ό,τι έχει υποθηκεύσει και αυτό δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε εμείς».

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «έγινε μνημονιακότερο κόμμα από τον Σαμαρά και όλους και θέλει μάλιστα ταχύτατες διαδικασίες. Θέλει να τα ψηφίζει όλα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που ούτε ο Σαμαράς είχε τόσο χρησιμοποιήσει το κατεπείγον, όπως ο Τσίπρας».

Στην ερώτηση εάν θα στηρίξει την κυβέρνηση, σημείωσε: «Εκβιαστικά, όπως το πάνε, ποτέ. Σε μια δύσκολη ψηφοφορία, εάν του φύγουν 10, για να τους καλύψουμε να πάει η Ένωση Κεντρώων να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Όχι. Αλλά, εάν θέλουν να τα βάλουμε κάτω από την αρχή, διότι εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, η οικονομία ανακάμπτει. Οι διπλές και τριπλές συντάξεις, η πολυθεσία και αργομισθία του Δημοσίου… Αν θέλει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας, διότι όλοι συζητούν για οικουμενική κυβέρνηση από τον Γενάρη. Αν θέλουν σοβαρά να καθίσουμε και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και να τα λύσουμε, σαν κεντρώος δεν μπορώ να είμαι σαν το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή και να λέω όχι».