Αιχμές κατά του Γιάννη Πανούση άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι σοβαρός ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαχειρίστηκε τις καταγγελίες του» περί απειλών κατά της ζωής του και σχέσεων με πολιτικών με την τρομοκρατία.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να μην ενημερώνει κανέναν και να δημοσιοποιεί ότι δημοσιοποιεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ υπογράμμισε πως του κάνει εντύπωση η συγκυρία που βγαίνουν οι καταγγελίες, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη με τους δανειστές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε, επίσης, ότι η δικαιοσύνη θα αξιολογήσει την σοβαρότητα της υπόθεσης και επιτέθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας πως σηκώνουν το θέμα και το χρησιμοποιούν σε μια αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Αναφερόμενος τις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα το αγκάθι των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως το ζήτημα αυτό πρέπει να το δούμε συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το θέμα των κόκκινων δανείων δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην δεχτεί πιέσεις», είπε.