Στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θα γίνει στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, με κεντρικό ομιλητή τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε περήφανος για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματός του, τονίζοντας ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πετύχει τόσα πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Θεοδωράκης, αφού παραδέχθηκε τα λάθη που έχει κάνει, δήλωσε ανοιχτός στην κριτική ακόμα και στην αμφισβήτηση, αλλά όχι στις γενικόλογες συζητήσεις, που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «αυτομαστίγωμα», καθώς, όπως είπε, βλέπει μια τέτοια διάθεση στη συζήτηση που γίνεται για τις αιτίες της μείωσης του εκλογικού ποσοστού.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον για έναν χρόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιοδήποτε νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή. Τόνισε πως η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν προσυμφωνημένη και αν δεν υπήρχαν οι ΑΝ.ΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι θα ήταν πιο δύσκολη από τις δύο προηγούμενες, εξαιτίας των προϋποθέσεων που θέτει το Ποτάμι.

Αυτό που διαχωρίζει το Ποτάμι από όλα τα άλλα κόμματα είναι ότι εκείνα πιστεύουν στο κομματικό κράτος, ενώ το Ποτάμι όχι, είπε ο κ. Θεοδωράκης.