Τη διαφωνία του στο να ανατραπεί η λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού. «Δεν πρόκειται να συμπράξουμε στην ανατροπή της», τόνισε.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα της προσωπικής του άποψης αλλά και και την υποχρέωση μιας συλλογικής λειτουργίας», σχολίασε για τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία της Παρασκευής, προσθέτοντας «είναι σύντροφοί μου, δεν θα ήθελα να αρχίσω κανένα ανάθεμα εναντίον τους».

Για την Πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο ρόλος του Προέδρου της Βουλής είναι να διευκολύνει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

«Είναι σημαντικό σήμερα η Βουλή να λειτουργήσει και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων που είμαστε αναγκασμένοι για να σωθεί η ελληνική οικονομία μέσα από ένα σκληρό πραξικόπημα που και διεθνώς έχει καταγγελθεί και υπέστη η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός» είπε προσερχόμενος στη Βουλή και υπογράμμισε πως αυτό που προέχει σήμερα είναι «να εκφραστεί από τη Βουλή μια απάντηση στο πραξικόπημα, να διασωθεί η χώρα από την επιχειρηθείσα οικονομική χρεοκοπία».