Το νέο διαφημιστικό σποτ του Ευρωκοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές που θα λάβουν χώρα στις 9 Ιουνίου καταγγέλλει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες χαρακτηρίζοντας το «αντικομμουνιστική αθλιότητα».

«Στο ολιγόλεπτο φιλμ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της ΕΕ κατόρθωσαν να φτιάξουν έναν ανιστόρητο αχταρμά βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι δηλώσεις ανθρώπων που έζησαν τη ναζιστική θηριωδία με ‘μαρτυρίες’ σκοπιμότητας από τις χώρες του σοσιαλισμού, αναπαράγοντας την ανιστόρητη εξίσωση του φασιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό. Μάλιστα αυτή τη φορά η ΕΕ κατάφερε να ξεπεράσει και τον ίδιο της τον εαυτό, αφού το σποτ είναι ένα μνημείο αντικομμουνισμού με ολίγον από αντιφασισμό για το ‘ξεκάρφωμα’» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η χυδαία αυτή ιστορική παραχάραξη μάλιστα αξιοποιείται για να διαφημίσει την ‘δημοκρατία’ στην ΕΕ, έχοντας στο στόχαστρο τη νέα γενιά. Συνιστά θράσος να εμφανίζονται τα όργανα της ΕΕ σαν υπερασπιστές της ‘δημοκρατίας’ και των ελευθεριών, την ίδια ώρα που σε μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ τα Κομμουνιστικά Κόμματα απαγορεύονται και η κομμουνιστική ιδεολογία διώκεται σαν ποινικό αδίκημα, με τον ‘δημοκρατικότατο’ ισχυρισμό ότι ‘υποκινεί διαφωνίες’, όπως συνέβη πρόσφατα στην Λετονία. Ενώ στο ευρωκοινοβούλιο ήδη έχει ξεκινήσει ‘κυνήγι μαγισσών’ με κατηγορίες ‘περί κατασκοπείας’, πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους ευρωβουλευτές δεν συμφωνούν με τη γραμμή στήριξης του Ζελένσκι και των ναζί του Αζόφ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία. Την ίδια στιγμή σε μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ απαγορεύονται διαδηλώσεις και συλλαμβάνονται αγωνιστές, που διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, προκειμένου να μην διαταραχθεί η στήριξη της ΕΕ στο κράτος του Ισραήλ που συνεχίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Αποτελεί πρόκληση να παριστάνει την υπέρμαχο των ελευθεριών η ΕΕ της καταστολής των εργατικών απεργιών και των αγροτικών κινητοποιήσεων, που αναγορεύει τα επιχειρηματικά λόμπι σε ‘ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας’, που εκτοξεύει την ακρίβεια και τη φτώχεια, μετατρέπει σε εμπόρευμα την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνική υπηρεσία, που φυλακίζει πρόσφυγες ή στο εξής με το νέο ‘Σύμφωνο’ θα τους στέλνει εξορία στη Ρουάντα, την Τυνησία ή την Αλβανία, σε αγαστή συνεργασία με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις των Μελόνι και Όρμπαν».

«Αυτό το ξεθώριασμα της ΕΕ στα μάτια των λαών προσπαθεί να καλύψει με τέτοια σποτ. Ο λαός και η νεολαία που, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εκφράζει με μεγάλα ποσοστά από διαφωνία, έλλειψη εμπιστοσύνης, ανησυχία ως και ερωτηματικά για το ρόλο της ΕΕ στην διαρκή επιδείνωση της ζωής του μπορούν στις ευρωεκλογές να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της φυλακής των λαών, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας των μονοπωλίων. Με ισχυρό ΚΚΕ να δυναμώσουν την πάλη για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Άλλωστε το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο της η ΕΕ, τους κομμουνιστές και την πάλη των λαών για μια άλλη κοινωνία» καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ