Στην Αθήνα επέστρεψε αεροπορικώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά από περιοδεία που κράτησε 8 ημέρες στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διεκόπη μια μέρα πιο νωρίς από ό,τι αναμενόταν καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει τα νησιά που είχε προγραμματίσει για αύριο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της περιοδείας του, κατά την οποία επισκέφθηκε 20 νησιά, έχοντας στο πλευρό του τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο Στέφανος Κασσελάκης σε όλα τα νησιά είχε επαφή με τους κατοίκους, ενημερώθηκε και ανέδειξε τα προβλήματά τους και πρόβαλε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε «ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα στον τομέα υγείας καθώς η κατάρρευση του ΕΣΥ γίνεται πιο έντονη στα απομακρυσμένα νησιά που δυσκολεύονται να βρουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό» ανέφρε οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στον Μάιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρόδο, το Καστελόριζο, τη Σύμη, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, όπου δεν κατάφερε να φτάσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας.