Πεζοδρομιακούς διαλόγους αντάλλαξαν ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, με τον ανεξάρτητο βουλευτή (που είχε εκλεγεί με τους «Σπαρτιάτες»), Κωνσταντίνο Φλώρο, προτού ο δεύτερος επιτεθεί στον πρώτο, γρονθοκοπώντας τον έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πλευρά του κ. Φλώρου, ο οποίος μίλησε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το περιστατικό, προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο μέσα στην αίθουσα, όπου συζητιόταν η άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, κατόπιν μήνυσης, που είχε καταθέσει ο πατέρας του κ. Φλώρου.

Την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, πήρε τον λόγο, δηλώνοντας πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου του, Κυριάκου Βελόπουλου, ανέφερε, επίσης, πως επ’ ουδενί δεν σχετίζεται με τις διαδικτυακές ύβρεις κατά του πατέρα του κ. Φλώρου. Τότε ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε πως «αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο». Ο διάλογος που ακολούθησε, επαναλαμβάνουμε, σύμφωνα με την εκδοχή του κ. Φλώρου, είχε ως εξής:

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ, σκουπίδι!

Κ. Φλώρος: Άντε…

Β. Γραμμένος: Γ@μ.. τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@μ…. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@….

Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον κ. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φλώρος μαινόμενος φώναζε: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου, ρε κ@ρ…». Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν, ο κ. Φλώρος συνέχιζε λέγοντας: «Εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου, ρε κ@ρ…; που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου, κ@ρ…! Τη μάνα μου, ρε ; Θα σε γ@μ…».