Ένταση επικρατεί στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, όπου για δεύτερη ημέρα, οι περίπου 40 εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούν, διεκδικώντας, όπως υποστηρίζουν, τα δεδουλευμένα μηνών, καθώς και την επαναπρόσληψη συναδέλφων που έχουν απολυθεί.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι απεργοί, το πρωί, τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν με τη βία την είσοδο του εργοστασίου για να προωθήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε έτοιμο η εργοδοσία. Επίσης, κράτησαν για λίγη ώρα το στέλεχος του ΚΚΕ Νεκτάριο Τριάντη, γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας, που βρισκόταν στον χώρο εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κόμματός του στον αγώνα των απεργών. Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των απεργών και των συγκεντρωμένων, ο κ. Τριάντης αφέθηκε ελεύθερος από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν, τόσο στην είσοδο του εργοστασίου, όσο και περιμετρικά της εισόδου.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Ιωαννίνων, όπου αναμένεται να εκδικαστεί η αίτηση που κατέθεσε η εργοδοσία της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων της επιχείρησης.