Λύσεις για την ένταξη επιπλέον στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, η μετεξέλιξη του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» και η παράταση της λειτουργίας των δομών κατά της φτώχειας, δρομολογήθηκαν στη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η ΚΕΔΕ και τα συναρμόδια υπουργεία να συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάβαση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στη νέα του μορφή από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Σε ό,τι αφορά στη φιλοξενία περισσότερων παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αναμένεται να διατυπωθεί αίτημα από την ΚΕΔΕ προς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για βοήθεια ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα ανοίξουν 20.000 επιπλέον θέσεις.

Επίσης, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε ότι καταρτίζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Επίσης ανέφερε ότι για να ενταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ οι δομές θα πρέπει να αξιολογηθούν μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Σχετικά με το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί και πως μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι 400.000 δικαιούχοι θα λάβουν τη σχετική βοήθεια. Ακόμη, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία των δήμων με το υπουργείο, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα για γεύματα σε σχολεία.