Τον Αρχηγό της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα τίμησε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής “Διονύσιος Σολωμός”» σε ειδική εκδήλωση στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Με επικεφαλής την Μπάντα του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» και με τη συμμετοχή του «Ιστορικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» η μεγαλειώδης πομπή ξεκίνησε από την οικία του Ραζή – Κότσικα εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το μουσείο διέξοδος.

Τα μέλη της μπάντας σημειώνεται πως φορούν τη στολή του Ιερού λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη και παραλαμβάνουν από την οικία του Ραζή – Κότσικα τα όπλα του αρχηγού.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής 26/4 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η συγκεκριμένη ημέρα ονομάζεται «Ημέρα του Αρχηγού», πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα έτη, την Τέταρτη πριν από την Κυριακή των Βαΐων και είναι αφιερωμένη στον μεγάλο αγωνιστή της επανάστασης του ‘21 στις αξίες και στα ιδανικά που υπηρέτησε.

Μπροστά στην προτομή του Ραζή Κότσικα στον κήπο των Ηρώων όπου κατέληξε η πομπή τελέστηκε τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια.