Ραγδαία αναμένεται η αλλαγή του καιρού την Παρασκευή, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα. Ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, εξήγησε ότι την Παρασκευή (μεσημέρι) έως Σάββατο (μεσημέρι) θα υπάρξει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες.

Κατά περιόδους θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα, ειδικά στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Οι περιοχές στις οποίες θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τα φαινόμενα είναι οι εξής: Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κως.

Τέλος, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, με τη μέγιστη να φτάνει στους 21°C – 23°C.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του, δημοσιεύει χάρτες και σημειώνει: «Οι βροχές της Παρασκευής ανά 6ωρο με μια ματιά! Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!».

Καλημέρα φίλες και φίλοι! Οι βροχές της Παρασκευής ανα 6ωρο με μια ματιά!Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, April 17, 2024

«Με την αφρικανική σκόνη να απομακρύνεται με τη βοήθεια των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων και τον άστατο καιρό να επιμένει προς τα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα έντονο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί μέσα στην αυριανή ημέρα και από τα δυτικά», γράφει και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με την αφρικανική σκόνη να απομακρύνεται με τη βοήθεια των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων και τον άστατο καιρό να…

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, April 17, 2024

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους προβλέπεται από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη δυτική Μεσόγειο θα κινηθεί γρήγορα προς τη χώρα μας και θα βαθύνει στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ της Παρασκευής.

Τα πιο έντονα φαινόμενα προβλέπονται στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Πιερίας και της Χαλκιδικής, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο, το βαρομετρικό χαμηλό θα εξασθενήσει γρήγορα κινούμενο ανατολικότερα και ο καιρός θα βελτιωθεί.