Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Αθήνας μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Κολωνάκι.

Ο αθλητικογράφος παραμένει σε μηχανική υποστήριξη και δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης ούτε για την σύζυγό του, ένα μήνα μετά την καταστροφική φωτιά.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, όμως, ο αγαπητός στο πανελλήνιο αθλητικογράφος, όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης 20/3 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο δεν έχει καταφέρει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη.

Αν και πριν από δύο εβδομάδες είχε φανεί να ανταποκρίνεται στις δοκιμές για αφύπνιση και αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα, στην πορεία δεν σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος. Αυτή τη στιγμή παίρνει δικές του αναπνοές, αλλά όχι τόσες ώστε να αυτονομηθεί και να βγει από τη διασωλήνωση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το ζευγάρι κοιμόταν. Είχαν ξεχάσει σε αναμμένη κουζίνα μια κατσαρόλα με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν αμέσως τρία οχήματα και 12 πυροσβέστες ενώ, σε λίγα μόνο λεπτά, έφτασε και το ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που εφημέρευε.