Στη διάσταση απόψεων για την ελληνική διάσωση μεταξύ της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εστιάζει η γερμανική ταμπλόιντ Bild, διατυπώνοντας το ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσε η διαφωνία για την Ελλάδα να οδηγήσει στην απώλεια του σημαντικότερου υπουργού της Μέρκελ από την κυβέρνηση του Βερολίνου.

«Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild, τονίζοντας ότι «οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί ερίζουν για τα νέα δισεκατομμύρια που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Κανείς ωστόσο δεν είναι τόσο σκληρός με τους Έλληνες όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας».

Επιπλέον, η Bild σημειώνει ότι ο Σόιμπλε λέει… γενικά «όχι» σε όλους. Στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στον Αλέξη Τσίπρα και τους έλληνες της διαπραγματευτικής ομάδας.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία σε χθεσινό της ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Μέρκελ προτίθεται να σώσει την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος, επαναλαμβάνει ότι για τη γερμανίδα Καγκελάριο, η ελληνική διάσωση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.