Η εταιρεία του μεγιστάνα των κατασκευών και των μέσων ενημέρωσης, Ντόναλντ Τραμπ, επελέγη για να αγοράσει το ιστορικό μνημείο του παλαιού Ταχυδρομείου στο κέντρο της Ουάσιγκτον, προκειμένου να το μετατρέψει με πολυτελές ξενοδοχείο.

Το σχέδιο για τη διαμόρφωση του μελλοντικού ξενοδοχείου, που κατέθεσε η Trump Hotel Collection, προβλέπει να κατασκευασθούν 250 δωμάτια, μία αίθουσα συνεδρίων, εγκαταστάσεις λουτρών spa, εστιατόρια, και ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του κτηρίου, τονίζεται σε σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σχεδίου από τη Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών «αποτελεί μία έξοχη απόδειξη του στόχου μας να κάνουμε την καλλίτερη δυνατή χρήση του ιστορικού αυτού κτηρίου», σχολιάζει στη δική του ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας πως τον «τιμά αφάνταστα» η επιλογή του.

Ο νεοϋορκέζος εκατομμυριούχος, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως υποστηρίζει τον ρεπουμπλικανό διεκδικητή του χρίσματος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, πρόκειται να συνεργασθεί με το καλιφορνέζικο επενδυτικό ταμείο Colony Capital για να επενδύσει 200 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του κτηρίου, το οποίο ανεγέρθηκε το 1890 και βρίσκεται στη φημισμένη λεωφόρο Πενσυλβάνια, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Το πρώην Γραφείο των Ταχυδρομείων περιλαμβάνεται στο Εθνικό Αρχείο Ιστορικών Τοποθεσιών και αποτελεί το δεύτερο γηραιότερο κτήριο στην αμερικανική πρωτεύουσα μετά το Μνημείο του Ουάσιγκτον.

Σήμερα το κτήριο φιλοξενεί γραφεία και εστιατόρια, όμως έχει ζημιές 6 εκατ. δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με την Ποστ, η οποία τονίζει πως η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία του Τραμπ πρόκειται να σφραγισθεί μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Για καιρό θεωρούμενος ως πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τραμπ είχε δημιουργήσει σάλο προ μηνών αμφισβητώντας το πιστοποιητικό γέννησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.