Τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών κατά ομάδας στρατιωτών του ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός. Κίνηση που ήρθε μετά τη δημοσίευση βίντεο, το οποίο τους δείχνει να κλωτσούν νεαρούς Σύρους πρόσφυγες.

Το βίντεο, πιθανότατα τραβηγμένο από κινητό, έχει διάρκεια πέντε λεπτών και σε αυτό εμφανίζεται ομάδα στρατιωτών να βρίζουν, να ταπεινώνουν και να κλωτσούν με μανία τέσσερις νεαρούς Σύρους που έχουν συλληφθεί, αφού διέσχισαν τα σύνορα της χώρας τους με την Τουρκία.

«Τα άτομα που επεφύλαξαν απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συλληφθέντες την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα από την πλευρά της Συρίας για να εισέλθουν στην Τουρκία, τέθηκαν υπό κράτηση και αποτελούν αντικείμενο διοικητικής και δικαστικής δίωξης», αναφέρει ο στρατός στη σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή (28/07).

Επίσης, αναφέρεται ότι οι κακοποιημένοι Σύριοι απελάθηκαν στη Συρία, αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Η Τουρκία, που έχει υποδεχθεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, έχει ενισχύσει εδώ και μερικούς μήνες τα μέτρα ασφαλείας στα τουρκο-συριακά σύνορα και πλέον η είσοδος εντός των συνόρων της επιτρέπεται μόνο στα άτομα που διαθέτουν άδεια.