Εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι της Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγέρς, κόρης της κληρονόμου της L’Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ, πραγματοποιούν από το πρωί αστυνομικοί της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, μετά από εντολή του εισαγγελέα της Ναντέρ Φιλίπ Κουρογέ.

Η διένεξη της Φρανσουάζ με τη μητέρα της βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που πλήττει την κυβέρνηση Σαρκοζί.

Η έρευνα γίνεται για να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ένας πρώην οικονόμος της μητέρας της αποφάσισε να ηχογραφήσει συνομιλίες της Λιλιάν Μπετανκούρ με τον περίγυρό της, μεταξύ του Μαΐου του 2009 και του Μαΐου του 2010, σύμφωνα με την εφημερίδα Λε Φιγκαρό.

Οι παράνομες αυτές υποκλοπές έγιναν στο πλαίσιο της διένεξης μεταξύ μητέρας και κόρης. Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγέρς ισχυρίζεται πως η 87χρονη μητέρα της Μπετανκούρ είναι καταβεβλημένη σε τέτοιο σημείο ώστε να σπαταλά την περιουσία της προς όφελος του κοσμικού φωτογράφου Φρανσουά Μαρί Μπανιέ. Η κόρη κατηγορεί τον καλλιτέχνη ότι εκμεταλλεύτηκε οικονομικά τη μητέρα της για να εξασφαλίσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε δωρεές, το οποίο διαψεύδουν οι ενδιαφερόμενοι.

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές πλήττει τον υπουργό Εργασίας Ερίκ Βερτ, ο οποίος αναμένεται να ανακριθεί από την αστυνομία ως τα τέλη της εβδομάδας.