Η Ρωσία «θα πρέπει να σταματήσει στον τομέα του εμπορίου την πρακτική της πειρατείας, όπως επίσης και τις παραποιήσεις μουσικών, κινηματογραφικών ταινιών αλλά κι άλλων προϊόντων, πριν καταστεί πλήρες μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τόνισε σήμερα η Βικτόρια Εσπινέλ, συντονίστρια για τα ζητήματα της πνευματικής ιδιοκτησίας, στην κατάθεσή της ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Όλα αυτά τα έχουμε επανειλημμένως τονίσει προς την ρωσική κυβέρνηση, πριν η Ρωσία καταστεί πλήρες μέλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόεδροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν στο πλαίσιο συνομιλιών τους «περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου να προωθηθεί το ρωσικό αίτημα, για ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου».

Η κυρία Εσπινέλ αποσαφήνισε σήμερα ότι αυτή η προεδρική δέσμευση δεν σημαίνει ότι υπάρχει πλέον «ελευθέρας» για τη ρωσική πλευρά στα ζητήματα της πνευματικής ιδιοκτησίας. «Στελέχη μας μεταβαίνουν προσεχώς στη Ρωσία, για διαβουλεύσεις» κατέληξε.