Στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς κατέθεσε ο πρώην συνεργάτης και δικηγόρος του αμερικανού πρώην προέδρου, Μάικλ Κόεν, αναφέροντας πως είχαν συμφωνήσει να αναλάβει «ειδικές δουλειές», σε περίπτωση που κάποιος προσπαθούσε να βλάψει το προφίλ του Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Κόεν δήλωσε πως το 2016 ο Τραμπ φοβόταν ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του θα ξεσπούσαν διάφορες ιστορίες για εξωσυζυγικές σχέσεις.

Έτσι, φέρεται να ανέθεσε στον Κόεν και τον Ντέιβιντ Πέκερ, τότε εκδότη του National Enquirer, να αποσιωπήσουν αυτές τις ιστορίες. Ο Κόεν θα εντόπιζε τις γυναίκες και θα τις πλήρωνε για τη σιωπή τους, ενώ ο Πέκερ θα προσέγγιζε τα Μέσα που κατείχαν το εκάστοτε ρεπορτάζ.

«Θα υπάρξουν πολλές γυναίκες που θα εμφανιστούν. Θέλω να είστε σε εγρήγορση», φέρεται να είπε ο Τραμπ στον Κόεν και τον Πέκερ, με βάση όσα κατέθεσε ο δεύτερος στο δικαστήριο.

Ο Μάικλ Κόεν

Σημειώνεται ότι ο Κόεν ανέλαβε επισήμως καθήκοντα προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, αφού ξεκίνησε η προεδρική θητεία του το 2017, δηλώνοντας ότι θα έτρωγε και σφαίρα για χάρη του. Η σχέση τους, όμως, κατέρρευσε, όταν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, που ερευνούσαν την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα, επικεντρώθηκαν επάνω του. Έκτοτε τον επικρίνει ανοιχτά και τον απαξιώνει συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και οι ένορκοι τον είδαν σήμερα για πρώτη φορά, το όνομά του επισκιάζει όλη τη δίκη. Οι μάρτυρες έχουν μιλήσει για αυτόν δεκάδες φορές, ενώ οι συνήγοροι του Τραμπ τού επιτέθηκαν εξαρχής, αποκαλώντας τον «αναξιόπιστο ψεύτη».

Την Παρασκευή, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν προέτρεψε τους εισαγγελείς να πουν στον Κόεν να σταματήσει να κάνει δημοσίως σχόλια για τη δίκη, αφού ο συνήγορος του Τραμπ, Τοντ Μπλανς, ανέφερε ότι σε μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο φορούσε ένα μπλουζάκι, που έδειχνε τον Τραμπ πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ο Τραμπ αποζημίωσε, το 2017, τον Κόεν για τα χρήματα που κατέβαλε στην Ντάνιελς, παρουσίασε τη δαπάνη ως «νομικά έξοδα» στους λογαριασμούς του Οργανισμού Τραμπ, για να κρύψει ότι δόθηκαν, ούτως ώστε να κουκουλωθεί ένα σκάνδαλο. Ο Τραμπ διώκεται για 34 παραποιήσεις λογιστικών εγγράφων, κάτι που θεωρητικά τιμωρείται με φυλάκιση έως 4 ετών. Ο Τραμπ δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες και αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλική επαφή με την Ντάνιελς. Υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη από τον Δημοκρατικό εισαγγελέα, Άλβιν Μπραγκ.