Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν κάνει rebranding για τις ευρωεκλογές και προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, ώστε να ηγηθεί της ΕΕ εν καιρώ πολέμου, αφού είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

H διεθνής ιστοσελίδα πολιτικής ειδησεογραφίας, «Politico», γράφει ότι η πρόεδρος της Κομισιόν προσπαθεί να συστήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και να προτάξει τα θετικά σημεία της πολιτικής της καριέρας αλλά και να αποκρύψει τα μελανά, όπως το αποτυχημένο πέρασμα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την οικογένειά της, δηλώνοντας ότι «ως μητέρα επτά παιδιών, θέλω τα παιδιά των παιδιών μου να μεγαλώσουν σε μια ασφαλή, ευημερούσα Ευρώπη».

«Δεν πρόκειται για προεδρική εκστρατεία αμερικανικού τύπου», είπε ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας της, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως η Ούρσουλα άντλησε δυνητικά έμπνευση από τον πατέρα της, Έρνστ Άλμπρεχτ, γερμανό πρώην πολιτικό και κορυφαίο ευρωπαίο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος χρησιμοποιούσε τακτικά την οικογένειά του στις εκστρατείες του.

Έτσι, έχει ανανεώσει την επίσημη ιστοσελίδα της, ενώ διατηρεί και πιο ενεργούς λογαριασμούς στα social media, προσπαθώντας να ανανεώσει την εικόνα της.

Σύμφωνα με το «Politico», η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα αντιγράψει τις επιτυχημένες κινήσεις της από τα πρώτα χρόνια που εισήλθε στην πολιτική, αφού τότε συζήτησε ανοιχτά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να συνδυάσει καριέρα και γονεϊκότητα, καθώς αγωνιζόταν για τον δημόσιο παιδικό σταθμό ως υπουργός Οικογένειας.

Επίσης, θα στηριχτεί στο γεγονός ότι έγινε μέλος του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της πρώην καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, το 2005 ως υπουργός Οικογένειας, ενώ το 2009 ορκίστηκε υπουργός Εργασίας. Από την άλλη πλευρά, θα υποτιμήσει τη θητεία της στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας το 2014, γιατί θεωρήθηκε αποτυχημένη σε μεγάλο βαθμό και δεδομένου ότι ακόμα εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία αυτό θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό.